ΣΑΒΒΑΤΟ 2/6/2012

 ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

LIVE + ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Remember Your Mortality

 

 

 

Η Αυλαία παρουσιάζει την έκθεση έργων ζωγραφικής με κάρβουνο του Θάνου Ανεστόπουλου με τίτλο«Remember your mortality».

Ο Θάνος Ανεστόπουλος στην πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής μας προσκαλεί να διαβούμε μαζί του το κατώφλι για ένα προσωπικό σουρεαλιστικό σύμπαν που δημιούργησε κάτω από το θεματικό τίτλο «Remember your mortality».To σουρεαλιστικό σύμπαν του έχει καταγραφεί και έχει ντύσει τις αφίσες και τα εξώφυλλα των δίσκων των Διάφανων Κρίνων. Τα τελευταία χρόνια οι στίχοι των τραγουδιών και των ποιημάτων του εικονοποιούνται και προβάλλονται στη σκηνή κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων.

Ο τίτλος της έκθεσης -δανεισμένος από τη γνωστή ρήση του Friedrich Wilhelm Nietzsche- περιγράφει και περικλείει στοχασμούς για το θάνατο και τον έρωτα, τονίζοντας την ανάγκη και την επιθυμία για ζωή και δημιουργία μέσα σε χαλεπούς και αφυδατωμένους καιρούς. Με αφετηρία την συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου για απεξάρτηση από ψυχαναγκασμούς, ουσίες, πάθη και εμμονές, οι μορφές των έργων του προσπαθούν να δραπετεύσουν από τις σκιές έξω στο φως γεννώντας την ελπίδα για λύτρωση και κάθαρση ψυχής, για αποδοχή και αγάπη.

Παράλληλα με την έκθεση το Σάββατο 2/6/2012….

ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live, σε μια βραδιά  επικοινωνίας, κατάνυξης και απόλαυσης. Ιδιαίτερες συστάσεις για το Θάνο Ανεστόπουλο δε χρειάζονται. Επί 20 περίπου χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως με μια μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατά συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του. Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση «Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν» και τώρα δουλεύει πάνω στην πρώτη solo δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Ως το τέλος» αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτή τη μοναδική βραδιά ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής διάφανης περιπέτειας.

Δε θα λείψουν και αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων, καθώς και διασκευές/έκπληξη σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών-όπως ο Johnny Cash, o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι– καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από «καταραμένους» ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)

Μαζί του:

Μανώλης Αγγελάκης (illegal operation): κιθάρες
Στάθης Ιωάννου (illegal operation): κιθάρες, μπάντζο

 

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 12 € (με κρασί / μπίρα)
Μουσική σκηνή Αυλαία

 Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

 2103474074
www.avlea.gr

 

 

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας στην αρχική σελίδα με το ονοματεπωνυμό σας , το mail σας και μπείτε στην κλήρωση για 2 διπλές προσκλήσεις.

Οι νικητές ενημερώνονται μέσω mail.