Μία μαγική βραδιά ζήσαμε το Σάββατο στο Diogenis Studio στα πλαίσια του Athens Music Festival.  Μία συναυλία απο αυτές που τις μνημονεύεις για αρκετό καιρό. Το όνομα του Tonino Carotone ήταν απο μόνο του αρκετό για να μαζευτεί το κοινό, γνωρίζοντας πως ο τρελοTonino (με την καλή έννοια φυσικά) είναι ικανός με το μεσογειακό του ταπεραμέντο και με την εξαιρετική του μπάντα, να ξεσηκώσει τα πλήθη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Η Σοφία Κουρτίδου άνοιξε το πρόγραμμα αυτοσχεδιάζοντας πάνω στη σκηνή με ένα ηλεκτρονικό σετ και λούπες, φτιάχνοντας και πειράζοντας τραγούδια δικά της αλλά και αγαπημένα κομμάτια και με όπλο την όμορφη παρουσία της, ξεκίνησε ιδανικά το πρόγραμμα της βραδιάς.

Τη σκυτάλη  πείρανε οι πολυαγαπημένοι Locomondo ξεσηκώνοντας τους πάντες με τους τρελούς τους ρυθμούς σε ska, dub και reggae. Oι Locomondo είναι ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος τους και με σύμμαχο τη χημεία και την πολύχρονη συνεργασία τους, έχουν καταφέρει να γίνουν ένα απο τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα του κοινού.  “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, “Μαγικό χαλί“, “Γαμήλιο Πάρτυ“, “Goal”, “100 αφρό”, και πολλά ακόμα αγαπημένα τραγούδια, χόρεψαν το κοινό για περίπου μιάμιση ώρα. Ο Tonino έκανε την εμφάνιση του μαζί με την Piluka για μια πρώτη γεύση.

H συνέχεια άνηκε στον Πάνο Μουζουράκη εμφανιζόμενος πάνω σε ένα κόκκινο καναπέ παρέα με δύο όμορφες παρουσίες και αφού μας εξήγησε με το δικό του μοναδικό τρόπο για ποιόν λόγο βρέθηκε έχθες το βράδυ στο Diogeni , προσπάθησε να ενώσει τους Locomondo με τον Tonino ερμηνεύοντας ένα τραγούδι στα Ισπάνικα και αποχώρησε βυθίζοντας σε βαθιά κατάθληψη τα νεαρά κορίτσια που ήρθαν να τον απολαύσουνε. Ευτυχώς για όλους ο Μουζουράκης ξανανέβηκε στη σκηνή μετά απο λίγο και μαζί με τον Carotone τραγούδησαν το  “Σαν αμερικάνος” με μεγάλη επιτυχία τολμώ να πω.

O Tonino, η Piluka και οι εκλεκτοί μουσικοί ήταν επι σκηνής και η βραδιά ήταν στα καλύτερα της. Ο Βάσκος τροβαδούρος με το εκκεντρικό του στυλ μας έπαιξε αγαπημένες του μελωδίες μπερδεύοντας την Βάσκικη του καταγωγή με την λατρεία του για το Ιταλικό τραγούδι . Ο ήχος του Tonino Carotone αποτελεί στην ουσία ένα πάντρεμα της σύγχρονης λαϊκής μουσικής του δρόμου, με έντονη την επιρροή της Ιταλίας αλλά και αναφορές σε άλλους ethnic και world ήχους, κι όλα αυτά μπολιασμένα πάντα με το χιούμορ και την έντονη ευαισθησία ενός πολίτη του κόσμου.

Ο Μάρκος ανέβηκε εκ νέου στη σκηνή θυμίζοντας μας κάτι απο Μanu, με το La Trampa και το καλύτερο το φύλαξαν για το τέλος. Ο Μάρκος πήρε το μπαγλαμαδάκι, ο Τonino σταυροφόρεσε το σακάκι του σαν άλλος  ρεμπέτης της παλιάς Αθήνας πλυμμηρίζοντας τον χώρο με τους ήχους του Γιώργου Ζαμπέτα με το “Που’σαι Θανάση”. Ο Tonino βούρκωσε και κάπως έτσι μας χαιρέτησαν κλείνοντας μια μαγική συναυλία.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Θάνος Τεγόπουλος

Για περισσότερες φωτογραφίες, πατήστε εδω