congo natty

Congo Natty

Fundracar

Κακο Συναπάντημα

Άνοδος Live 12 Οκτωβριου 2013

Η One Love Reggae Ideas συνεχίζοντας την παράδοση των αυθεντικών live που μιλούν από καρδιάς κατευθείαν στην ψυχή, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα σύγχρονο μύθο της reagge jungle, τον μοναδικό Congo Natty!

Ένα ακόμη reagge party.

Tην εμφάνιση του “βασιλιά της jungle” Congo Natty πλαισιώνουν μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα της εγχώριας σκηνής οι πάντα ξεσηκωτικοί Fundracar, οι Θεσσαλονικείς “Κακό Συναπάντημα” σε ένα εκρηκτικό sound system. το Warm up έχουν αναλάβει οι Anna Mystic μαζί με τον Blend Mishkin και οι Big Bang (Jeph1 & Billy Widz).

Mην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε ένα live που είναι κάτι παραπάνω από μια απλή συναυλία… Είναι μια ενεργειακή εμπειρία!

JUNGLE IS A WAY OF LIFE…..JUNGLE MUSIC SETS U FREEEEEEEEEEEE!congo-natty

Congo Natty is one man, a family, a movement.

Congo Natty, ο άντρας, ο άνθρωπος, η οικογένεια, το κίνημα!

Ο Mikail Tafari που, από τις αρχές της δεκαετίας των ’90s βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα αυτών που καθορίζουν τη jungle και με το πρόσφατο άλμπουμ του, “Jungle Revolution”, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, κατορθώνει να ξαναφέρει το κίνημα της jungle στο προσκήνιο και ο ίδιος ο Congo Natty μετατρέπεται στο πρίσμα κάτω από το οποίο όλα αποκτούν νόημα. “Ο σημαντικότερος παραγωγός της jungle αυτή τη στιγμή” όπως τον χαρακτηρίζει ο Uncle Dugs (βρετανός ραδιοφωνικός παραγωγός).

Ο Michael West aka Congo Natty ως Rebel MC – όνομα που εγκατέλειψε το 93 – έφτασε στην κορυφή των αγγλικών charts και αργότερα ως Congo Natty υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της jungle.

Με δέκα κομμάτια, το “Jungle Revolution” προσδιορίζει με σαφήνεια και αντανακλά τον τρόπο που ο Tafari βλέπει σήμερα την jungle, που δεν είναι παρά η επανεκκίνηση της κλασικής roots reggae στο νέο αιώνα. Το “Jungle Revolution” σαν μέσα από αίμα και φωτιά, με το υπόκωφο buzz των sub-bass, τις ριπές των  drum breaks, με γλυκόπικρες λούπες, δίκαιη οργή και κηρύγματα αγάπης, είναι ακριβώς το είδος του παθιασμένου, αφοσιωμένο, ορκισμένου σε έναν σκοπό, ωμού αλλά και πνευματικά υπέροχου δίσκου, που δεν συναντάς συχνά στις μέρες μας. “Το μήνυμα τις  reggae είναι ταυτόσημο με τους Ras Tafari και οι Ras Tafari είναι η αγάπη” εξηγεί ο ίδιος ο Cong Natty “…τραγουδούσαν για την αγάπη αλλά ταυτόχρονα ήταν προφητικοί και καταγγελτικοί για το σύστημα και για όσα συνέβαιναν στον κόσμο. Για εμένα η Jungle είναι αυτή, η ίδια μουσική, μέσα από την οποία μπορούμε να διαδώσουμε τα μηνύματα μας“.

Οι λέξεις λευκό και μαύρο θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τα λεξικά όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους”,  λέει ο Congo Natty, “η μουσική πριν τη jungle είχε χρώματα: η reggae απέπνεε τον αέρα ενός μαύρου άντρα, η hip hop κουβαλούσε τον αέρα και το χρώμα από τις γειτονιές της Νέας Υόρκης. Μόλις εμφανίστηκε η jungle στο Λονδίνο το ’94 είδε όλα τα έθνη σαν ένα. Δεν υπήρχε κανένα χρώμα που να την χαρακτηρίζει. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε άλλη πόλη σαν το Λονδίνο, περπατούσες στο δρόμο και έβλεπες μαζεμένες όλες τις εθνικότητες  και κανείς δεν γύριζε να σε κοιτάξει. Που χάθηκε όλο αυτό; Που πάμε; Τι γίνεται; Πως θα το ξεπεράσουμε? Με τη μουσική” δηλώνει ο Gongo Natty. Mε το επαναστατικό μήνυμα της jungle που ενώνει όλα τα είδη της μουσικής και τη reggae, και τη rap και τη soul και το breakbeat, που αναμειγνύει όλα αυτά τα διαφορετικά υπόβαθρα και οδηγεί στην αρμονία και στην πνευματική ενότητα. Με τη jungle που είναι έμπνευση, αγάπη, επανάσταση.

Το μήνυμα για ενότητα και αγάπη που καθορίζει τη ζωή και τα πιστεύω του Congo Natty έγινε πράξη και στο τελευταίο του άλμπουμ, όπου συνεργάστηκε με πολλούς και διαφορετικούς συνεργάτες. Τη μίξη του album υπογράφει ο θρυλικός Αndrian Sherwood και ο Skip McDonald (που η καριέρα του πάει πίσω έως τους Sugarhill Band) παίζει κιθάρα σε πολλά κομμάτια και είναι υπεύθυνος για το βαθύ dub του “Revolution”- στο οποίο παίζει ακόμα και μελόντικα. Στην παραγωγή συμμετέχουν ακόμα οι Benny Page, Vital Elements, Serial Killaz και Boyson & Crooks.

Στα φωνητικά του “UK Allstars”, όπως «επιβάλλει» και το ίδιο το τραγούδι, είναι παρούσα η αφρόκρεμα της UK soundsystem κουλτούρας – General Levy, Daddy Colonel, Sweetie, Irie, Daddy Freddy & Top Cat – ενώ η Phoebe “Iron Dread” Hibbert και η Nanci Correia – απόλυτα αφοσιωμένες και, μπορεί να πει κανείς, οικογένεια πια για τον Congo Natty – συμμετέχουν σχεδόν σε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, ενώ και το ντουέτο των La La & The Boo Yaa συμβάλλει με τα φωνητικά του σε πολλά κομμάτια. Αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, όπως η Lady Chann και ο Buggsy, αντλούν τροφή από τις πολιτικές απόψεις και τη rasta φιλοσοφία του Congo Natty και, με τη σπινθηροβόλα συνεισφορά τους, παρεμβαίνουν ουσιαστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Και το αποτέλεσμα είναι ένα άλμπουμ ολοκληρωμένο, με πολύ δυνατή συνοχή που, ναι μεν έχει τις ρίζες του στη roots reggae και στην κλασική jungle, αλλά, δεν είναι δέσμιο σε κανένα από τα δύο είδη και καταφέρνει να εκφράζει με σαφήνεια το όραμα του πρωτοπόρου μουσικού και ανθρώπου, που το εμπνεύστηκε και βρίσκεται πίσω από αυτό. Αυτό κάνει το δίσκο τόσο μοναδικό και αξιοπρόσεκτο, τόσο ζωντανό, γεμάτο με αγάπη και καθαρή χαρά αλλά και θυμό, και αποδεικνύει ότι ο Congo Natty, ο άνθρωπος, είναι κάτι περισσότερο από απλά ένας μύθος.

Είναι μια επαναστατική μηχανή, είναι ο εκφραστής μιας επανάστασης.

Μιας επανάστασης που συμβαίνει τώρα.

Όλα τα κομμάτια περιέχονται στο άλμπουμ του Congo Natty “Jungle Revolution”

Την σκηνοθεσία των βίντεο έχουν αναλάβει οι Ryan Warner και Globalfaction αντίστοιχα.

FUNDRACARfundracar-1

Ο ρυθμός τους, ένα ψυχοτρόπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” (reggae – dub – funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, σου αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτι για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.

Το debut album “Πλακώσου” είναι διαθέσιμο για download εδώ: http://www.fundracar.com/

Δύο από τα μέλη των Κακό Συναπάντημα θα κάνουν ένα warm up soundsystem παρουσιάζοντας παλιά και νέα τους κομμάτια. Τα βασικά μικρόφωνα Ste & Northical της μπάντας “κακό συναπάντημα” ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 να ασχολούνται με το hip hop και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε reggae dub σχήμα. Με δύο ανεξάρτητες δισκογραφικές δουλειές αυτού του ύφους συνεχίζουν να ξεσηκώνουν τους ακροατές τους με ελληνικό και αγγλικό κοινωνικό στίχο και dub performance. Το “sound system” πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και ακυκλοφόρητα tracks από τα δύο επερχόμενα cds που καταφθάνουν σε μερικούς μήνες.

916_kakosinapantima_original

http://kako-synapantima.blogspot.gr/

also Dj Sets

Mammy Hot-Daddy Cool (Anna Mystic & Blend Mishkin)

Big Bang (Jeph1 & Billy Widz)

Πληροφορίες

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

ΑΝΟΔΟΣ Live Stage

Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Ρουφ

Τηλ. 210 3468 100

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 12 ευρώ

Ταμείο: 15 ευρώ

Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο

www.ticketarena.gr

Σημεία Προπώλησης

Σε ΟΛΑ τα καταστήματα PUBLIC

Cartone

Τριπτολέμου & Περσεφόνης, Γκάζι