Μετά τις άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις, τον περασμένο χειμώνα στο Gazarte, ο Σταύρος Ξαρχάκος ξανακαλεί τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Γιάννη Χαρούλη για να ερμηνεύσουν μεγάλους Έλληνες συνθέτες και ποιητές. Η συναυλία αυτή θα γίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Άλλωστε είναι γνωστό ότι θα γίνει και στις αρχές του φθινοπώρου μία μεγάλη συναυλία με τους ίδιους καλλιτέχνες στο Ηρώδειο.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 21:30, η Στοά Σπύρου Μίλιου λοιπόν, θα πλημμυρίσει μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, δίπλα στο λόγο σπουδαίων ποιητών (Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά.), χαρίζοντας μια βραδιά «μυσταγωγίας» σε όλους εκείνους που θα παρακολουθήσουν αυτή τη συναυλία, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μια νεαρή ερμηνεύτρια που έχει συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει ξεχωρίσει για τη δύναμη, το πάθος και τη συγκίνηση των ερμηνειών της, μαζί με το Γιάννη Χαρούλη, που έχει ως κληρονομιά τους ήχους της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης και χαράσσει το δικό του δρόμο στο τραγούδι, υπακούοντας στο ένστικτό του, θα ερμηνεύσουν από κοινού τα υπέροχα άσματα των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.