Μεγάλη κουβέντα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες για τις συνθήκες που επικρατούν στις συναυλίες, με απανωτά sold out, με δεκάδες καπνογόνα, με τσίπουρα και νερά στον αέρα και εικόνες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα live που ζούσαμε μία δεκαετία πίσω!

Οι εποχές άλλαξαν, οι καλλιτέχνες πλέον έχουν γίνει περισσότερο δημοφιλείς και οι συναυλίες αποτελούν επιλογή για έξοδο για πολλούς περισσότερους. Ο κόσμος ανακατεύτηκε όσο αναφορά τις μουσικές επιλογές του καθενός και πλέον ζούμε σε μια νέα εποχή , όσο αναφορά τα live.

Οι συναυλίες έχουν γίνει χώροι απόλυτης εκτόνωσης, με αρκετό φανατισμό και χώροι που πλέον ο κόσμος ανακαλύπτει σιγά σιγά έναν καινούργιο τρόπο διασκέδασης.

Η covid εποχή με όλες αυτές τις απαγορεύσεις και στερήσεις των σχεδόν τριών τελευταίων ετών δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τις συναυλίες και τα μετά covid live είναι κάτι σαν reunion που ξανασμιξαν οι παρέες.

Κάπως έτσι πλέον περνούν οι καλοκαιρινές συναυλιακές βραδιές και αν αυτό ήταν κάποτε εικόνες των μεγαλουπόλεων, οι φαν του εκάστοτε τραγουδιστή, πλεον γεμίζει γήπεδα, θέατρα, βουνά και παραλίες σε όλη την Ελλάδα!

Οι συναυλίες είναι τα καλοκαιρινά μας ατελείωτα βραδιά και σας προτείνουμε να τα απολαμβάνετε και να τα δείτε όπως ακριβώς νιώθετε, μα με σεβασμό στον διπλανό σας!

Τα δύο παρακάτω βίντεο δείχνουν εν πολλοίς τις διαφορές που αναφέραμε. Το πρώτο είναι από ένα θεατράκι στους πρόποδες του Ταΰγετου το 2010 και το δεύτερο από τις πρόσφατες συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη στο θέατρο Βράχων! Διαλέξτε όποια σας αντιπροσωπεύει περισσότερο!

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος