Ρυθμοί για «πέτρες… που χορεύουν»!
Τετάρτη 14 – Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Το απαράμιλλο συγκρότημα των Εncardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελεί την εποχή αυτή ένα από πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα αλλά και διεθνώς Ελληνικά σχήματα από το χώρο της world μουσικής.

Προσηλωμένοι στην πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, οι encardia, με τον πειστικό τους τρόπο έκφρασης και απόδοσης της μουσικής, μας ταξιδεύουν στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις ήρεμες και όμορφες περιοχές του Salento και σ’ όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους.

Εμπνευσμένο από την πλούσια μουσική παράδοση των περιοχών αυτών, το ελληνικό αυτό σχήμα ξεκίνησε την πορεία του το 2004 και διήνυσε μία ζηλευτή πορεία μέχρι σήμερα που περιλαμβάνει σχεδόν 500 ζωντανές εμφανίσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στις Γαλλία, Γερμανία, Αλγερία, Ελβετία, Κύπρο αλλά κυρίως στην ίδια την Ιταλία καθώς και 5 εξαιρετικούς δίσκους, που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές.

Κύριο γνώρισμα του σχήματος είναι η μοναδική σχέση που αναπτύσσουν με το κοινό στις ζωντανές εμφανίσεις τους και που πάντα κάνει αίσθηση!

Πολλές είναι οι συνεργασίες του γκρουπ με επιφανείς καλλιτέχνες της κατω-ιταλικής μουσικής όπως G. Avantaggiato, R. Licci, C. Villani, E. Castagna, D. Durante, τα συγκροτήματα Ghetonia, Mala lingua, Mala agapi, Canzoniere Grecanico Salentino, κ.ά. αλλά και με Έλληνες σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Α. Μπακιρτζής, ο Ν. Πορτοκάλογλου, ο Φ. Δεληβοριάς, ο Κ. Θωμαΐδης, ο Α. Ιωαννίδης, ο Ν. Πλατύραχος, ο Ν. Ξυδάκης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ο ηθοποιός H. Λογοθέτης, η θεατρική ομάδα «Ία» και ..τόσους άλλους!

Τον Αύγουστο του 2008 παρουσιάστηκαν με το βετεράνο μουσικό Giovanni Avantaggiato στο κορυφαίο και μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ “La notte della Taranta” στην Ιταλία, παρουσία 120.000 θεατών!!

Τον Μάρτιο του 2012, η ταινία του Άγγελου Κοβότσου με τον τίτλο encardia «Η πέτρα που χορεύει» και θέμα το οδοιπορικό του γκρουπ στις περιοχές των Ελληνόφωνων χωριών της Ιταλίας, απέσπασε το βραβείο κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί σε ξένα Φεστιβάλ αλλά και στις αίθουσες τον Νοέμβρη!

Στις παραστάσεις των encardia στο Half Note – που εμφανίζονται για πρώτη φορά – θα είναι προσκεκλημένη η Enza Mangolo, μια πηγαία και εξαιρετική Ιταλίδα μουσικός από την πεδιάδα του Salento, με την οποία έχουν κάνει ένα κύκλο επιτυχημένων εμφανίσεων.

Βραδιές κεφιού και θετικής ενέργειας με τις θεραπευτικές ταραντέλες των encardia…

Κώστας Κωνσταντάτος: φωνή, ταμπορέλο, νταούλι, μαντολίνο και βιολί
Βαγγέλης Παπαγεωργίου: φωνή ακορντεόν (μπαγιάν), φυσαρμόνικα
Μιχάλης Κονταξάκης : κλασική & ακουστική κιθάρα, φωνή
Δημήτρης Τσεκούρας : κοντραμπάσο, φωνή
Ναταλία Κωτσάνη : φωνή, κιθάρα, καστανιέτες
Γιάννα Χαμαλέλη: χορός
Enza Magnolo : φωνή, organetto, ταμπορέλο

Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 10/ 15 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855