Από εχθές το βράδυ έχει ξεσπάσει μια κουβέντα, για ποιον λόγο δεν καλέστηκε ο Γιάννης Κούτρας στην χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή – αφιέρωμα στη μνήμη του Θάνου Μικρουτσικου.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω εξ’αρχής πως θεωρώ τον Γιάννη Κούτρα έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές, φωνή σύμβολο του ανυπέρβλητου έργου του “Σταυρού του Νότου” και πως και εγώ θα ήθελα να βρισκότανε εχθές, αλλά και στη συναυλία στο Μέγαρο λίγες μέρες μετά τον θάνατο του κυρίου Θάνου, όπως και επίσης και στις δύο μεγάλες συναυλίες που διοργάνωσε ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος στο Βύρωνα με τίτλο “Όσοι περατησαν μαζί μου”, στις αρχές Ιουνίου του 2018!

Διαβάζω από το πρωί πως το κατεστημένο δεν θέλει τον Γιάννη Κούτρα, πως ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν τον κάλεσε και χιλιες δύο απόψεις για την απουσία του. Γνωρίσουμε όλοι πως οι σχέσεις των δύο καλλιτεχνών τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και οι καλύτερες και φάνηκε ξεκάθαρα και στις συναυλίες του Βύρωνα, που ο Θάνος δεν κάλεσε τον Κούτρα. Ο ίδιος ο Γιάννης Κούτρας σε μια συνέντευξη στον Νίκο Παπαδογιάννη, (διαβάστε εδώ) λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Μικρούτσικου ειχε ανακαλύψει τους λόγους της ρήξης τους.

Προφανώς το γυαλί ράγισε και δεν ξανακόλλησε ποτέ αναμεσά τους και για αυτό τα τελευταία χρόνια απουσιάζει ο Γιάννης Κούτρας απο οτιδήποτε σχετίζεται με τον Θάνο Μικρούτσικο. Όλα τα άλλα είναι θεωρείες και δυστυχώς εμείς χάσαμε τη δυνατότητα να ξαναδούμε τον Γιάννη Κούτρα να ερμηνεύει τα τραγούδια του Σταυρού Του Νότου στο πλάι του σπουδαίου συνθέτη!

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

  • Η αρχική φωτογραφία είναι απο το Ogdoo.gr

Διαβάστε ακόμα…

“Απ’το Στρόμπολι” | Το τραγούδι του Γιώργου Μεράντζα για τον Θάνο Μικρούτσικο!

Ο τελευταίος δίσκος με την υπογραφή του Θάνου Μικρούτσικου!

Θάνος Μικρούτσικος & Petru Guelfucci | “Μία στιγμή αυτού του κόσμου”

Δακρυσμένα μάτια και τρεμάμενες φωνές στο Μέγαρο| Θάνος Μικρούτσικος