Ένα νέο άλμπουμ είναι προγραμματισμένο για τους Iggy And The Stooges στις 30 Απριλίου. Αυτό θα ονομάζεται ‘Ready To Die’ και θα είναι το πρώτο τους, μετά και το ‘The Weirdness’ του 2007 και το πρώτο αποτελούμενο από εντελώς καινούριο υλικό, από την εποχή του ‘Raw Power’ (1973) και με τους Iggy Pop, James Williamson και Scott Asheton στη σύνθεση τους. Στη θέση στο μπάσο του θανόντα Ron Asheton, παίρνει ο Mike Watt.
Τίτλοι τραγουδιών που έχουν γίνει γνωστά είναι τα ‘Burn’, ‘Job’, ‘Sex & Money’ και ‘Ready To Die’. Η ηχογράφηση του έγινε στα Fantasy Studios του San Francisco και την παραγωγή του, έχει αναλάβει ο James Williamson. Τα φωνητικά του Iggy Pop, ηχογραφήθηκαν στο Miami.
Σύμφωνα με τον Ed Cherney που επιμελήθηκε τη μίξη του δίσκου, αυτός ακούγεται «ωμός» και παραπέμπει στον κλασσικό ήχο των Stooges.