Ο μηχανικός ήχου των Θεών του progressive rock Rush, Rich Chycki, αποκάλυψε στο λογαριασμό του στο Twitter πως το συγκρότημα έχει ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις για το επόμενο άλμπουμ του, “Clockwork Angels”.

Οι Καναδοί δουλεύουν πάνω στο “Clockwork Angels” εδώ και καιρό. Τον Αύγουστο του 2010 ο κιθαρίστας του σχήματος, Alex Lifeson, είχε δηλώσει πως τα τρία πρώτα τραγούδια ήταν σχεδόν έτοιμα και ότι ο νέος δίσκος θα διέφερε μουσικά από τους προηγούμενους. Συγκεκριμένα, ο Lifeson αναφέρθηκε στο πρώτο ολοκληρωμένο τραγούδι από το άλμπουμ, το “Clockwork Angels”, χαρακτηρίζοντας το «επικό κομμάτι» και «ένα πολυσύνθετο δημιούργημα».

Ο Geddy Lee, από την άλλη, μίλησε στο Billboard πριν μερικές εβδομάδες, τονίζοντας πως οι Rush θέλουν να είναι σίγουροι πως η κιθάρα, το μπάσο και τα drums είναι «μεγάλα, δυνατά και καθαρά», και πως αν αποφασίσουν να προσθέσουν συμπληρωματικές προηχογραφημένες μελωδίες (overdub), τότε θα πρέπει να βεβαιωθούν πως κάτι τέτοιο αναδεικνύει τα τραγούδια και δεν τα μειώνει.

O Neil Peart, τέλος, είχε δηλώσει το Μάιο του 2011: «Έχω σκοπό αυτό να είναι το πιο σπουδαίο μου επίτευγμα, τόσο στιχουργικά, όσο και σε επίπεδο drumming».

Το 2012 προμηνύεται μια χρονιά με πολλές εντυπωσιακές κυκλοφορίες από μεγάλα γκρουπ, αλλά νομίζω πως αυτός ο δίσκος έχει καπαρώσει ήδη τη πρωτιά σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που έρχεται.. Όλοι εμείς που οι οπαδοί τους ευχόμαστε η περιοδεία για αυτό το δίσκο να είναι και αυτή που θα τους φέρει και απ’ τα μέρη μας, ώστε να ζήσουμε τη μεγαλύτερη συναυλιακή μας εμπειρία!

http://www.youtube.com/watch?v=btoEgIlhbUc