Το νέο πρόγραμμα του Δευτέρου προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας, είναι από σήμερα στον αέρα. Οι μεγάλες αλλαγές στο δεύτερο πρόγραμμα έφεραν και ωραίες εκπλήξεις. Καθημερινά από τις 18:00 ως τις 19:00 θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε αγαπημένους καλλιτέχνες, εκτός σκηνής, μέσα από τη συχνότητα του σταθμού.

Στάθης Δρογώσης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Οδυσσέας Τσάκαλος και Μαρία Παπαγεωργίου, Λίνα Νικολακοπούλου βάζουν λόγια και τραγούδια από Δευτέρα έως Σάββατο για μια ώρα!

Αναλυτικά :

Δευτέρα Στάθης Δρογώσης

Ο Στάθης Δρογώσης φέρνει την Αντέλμα του στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα και για μια ώρα θα ακούγονται τραγούδια ελληνικά και ξένα και ο τραγουδοποιός με τον ιδιαίτερο τρόπο του θα διηγείται ιστορίες και ανεκδοτολογικά στοιχεία για τις μουσικές του επιλογές. Αφιερώματα διαφορετικά κάθε εβδομάδα σε δικούς του μουσικούς ήρωες , αναδρομές και ονειροπολήσεις αλλά και εκπλήξεις και πρώτες μεταδόσεις θα περιέχει η μουσική εκπομπή Αντέλμα στη φιλόξενη συχνότητα του Δεύτερου. Από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Τρίτη Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Τετάρτη Φοίβος Δεληβοριάς

Πέμπτη Οδυσσέας Τσάκαλος (με καλεσμένους)

Ο δεύτερος κύκλος της εκπομπής ”Εσύ που δε μιλάς” ξεκινάει στο Δεύτερο Πρόγραμμα στους 103,7! Κάθε Πέμπτη στις 18:00-19:00 ο Οδυσσέας Τσάκαλος φωτίζει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα αγαπημένα μας τραγούδια , μέσα από ιστορίες, εξομολογήσεις και μουσικές που διαλέγει ο φιλοξενούμενος.

Παρασκευή Μαρία Παπαγεωργίου

Τη Μαρία Παπαγεωργίου θα έχουμε τη δυνατότητα να την ακούμε και εκτός σκηνής. Στη νέα της εβδομαδιαία εκπομπή στο ιστορικότερο ραδιόφωνο για το ελληνικό τραγούδι, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (103.7 & 102.9). Από την οπτική της τραγουδοποιού, αφηγείται κάθε φορά μία μουσική ιστορία συνειρμών με αφορμή “Τα τραγούδια των άλλων”. Δηλαδή, τα κομμάτια εκείνα που της άνοιξαν μια πόρτα σε κάποιο δωμάτιο συναισθημάτων και γνώσης. Παίζει τα κομμάτια που τη συντροφεύουν και τα συναρμολογεί με κείμενα από τις προσωπικές της εμπειρίες, αλλά και τις ιστορίες τους. Μία εκπομπή που θυμάται, προτείνει και μοιράζεται. Η ίδια αναφέρει:
“Τα Τραγούδια Των Άλλων” είναι οι άνθρωποι που θέλησα να μοιάσω, είναι οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια που θα ήθελα να είχα πει πρώτη. Είναι οτιδήποτε νιώθω πάνω μου να κυλάει. Άλλοτε σαν βροχή, άλλοτε σαν ιδρώτας, άλλοτε σαν δάκρυ. Είναι τα νέα μου μουσικά και συναισθηματικά ταξίδια που θέλω να μοιραστώ”.

Σάββατο Λίνα Νικολακοπούλου

Ελπίζουμε λοιπόν οι καλλιτέχνες που ξεκινούν τις εκπομπές να κρατήσουν ψηλά ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αξιόλογα ραδιόφωνα της χώρας και να φανούν αντάξιοι της ιστορίας του Δευτέρου προγράμματος, που μας συντροφεύει όλα αυτά τα χρόνια και όχι απλά να είναι κινήσεις εντυπωσιασμού! Οι καθημερινές εκπομπές του Σιδερή Πρίντεζη και της Ελένης Γιαννοπούλου είναι από τα πλέον ευχάριστα νέα, εν αντιθέσει με την μεταφορά της εκπομπής του Κώστα Θωμαίδη από τη βραδινή ζώνη, στην απογευματινή και την μεταφορά των εκπομπών της Λίτσας Τότσκα στη ζώνη του σαββατοκύριακου, που δεν άρεσε σε πολλούς! Η Δήμητρα Κόχιλα τα Σαββατοκύριακα ελπίζουμε να συνεχίσει να παρουσιάζει νέους καλλιτέχνες και νέα τραγούδια και οι εκπομπές του Μιχάλη Γελασάκη κάθε μέρα 12:00 – 14:00 να παίζει αυτά που αγαπάμε πολύ! Ευχόμαστε τα καλύτερα στο αγαπημένο μας δεύτερο!

Παρακάτω δείτε όλα το νέο πρόγραμμα!

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος