1999 Ξανά. Γίναμε πάλι 19 δηλαδή. Ένταξει όχι όλοι. Εμείς του ’80 θυμηθήκαμε τότε που ήμασταν ένα βήμα πρίν το κλείσιμο της δεύτερης δεκαετίας μας. Αλλά και οι περισσότεροι εκεί τριγύρω ήτανε. Εκεί στα τρελά μας χρόνια, χωρίς ιδιαίτερες υποχρεώσεις, με δυνατές παρέες και με τη καρδιά στα κόκκινα!

Η χθεσινή βραδιά ήταν απολαυστική. Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος ήταν ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε απο κοντά τόσους πολλούς καλλιτέχνες, που εν αντιθέσει με τέτοιες αφιερωματικές βραδιές, εδώ ήταν όλοι ενεργοί και με όρεξη και πάθος εφήβου, ανεβοκατέβαιναν στη σκηνή δίνοντας τον καλύτερο ευατό τους.

Πάνω απο είκοσι+ τραγουδιστές, υπέροχα ντουέτα, μοναδικές ερμηνείες, αναπάντεχες συνεργασίες και στιγμές που κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα του κοινού. Ποιες ήταν αυτές?


Η σύμπραξη επι σκηνής Πορτοκάλογλου – Τσαλιγοπούλου στο αγαπημένο “Δεν μας συγχωρώ”, το γνήσιο “Αερικό” απο τη μοναδική Μελίνα Κανά, οι “Μικρές Νοθείες” απο Κότσιρα – Ρίζο, γιατί αφιέρωμα στα εφηβικά – μετεφηβικά μας χρόνια έστω, χωρίς Βασίλη απλά δεν γίνεται, τα “Παιχνίδια με τον διάβολο” απο τον ομώνυμο δίσκο του Πορτοκάλογλου, το τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα και οι στίχοι του Άλκη Αλκαίου στο “Της αγκαλιάς η ξενιτιά” απο την Μαρία Παπαγεωργίου και την Μελίνα Κανά.

Το “Τώρα αρχίζω και θυμάμαι” απο την Νατάσα Μποφίλιου & την Nalyssa Grenn, το “Παραμύθι” του Ορφέα απο τον Γιάννη Παπαγεωργίου & την Κορίνα Λεγάκη, το “Αυτή η νύχτα μένει” απο την Katerine Duska, το “Μέλυδρον” απο τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Φυσικά τα λόγια του Νίκου Πορτοκάλογλου λίγο πρίν την αυλαία της βραδιάς, για τον φίλο Λαυρέντη που χάσαμε και λυπηθήκαμε όλοι τόσο πολύ, συγκίνησαν τους πάντες και το “Τι ζητάω” ακούστηκε τόσο δυνατά που ίσως έφτασε αρκετά ψηλά.

Ένα τεράστιο μπράβο στον Μανώλη Φάμελλο για την ενορχήστρωση και τον συντονισμό της βραδιάς και ακόμα ένα στον Χρήστο Παπαμιχάλη για την ιδέα αυτής της όμορφης βραδιάς. Ένα δυνατό Χρόνια Πολλά στην αγαπημένη μας Τεχνόπολη για τα 20 χρόνια της!

Κείμενο – Φωτογραφίες : Θάνος Τεγόπουλος
Βίντεο : mousikesebeeries Youtube channel & MINOS EMI