Ο Tony Iommi προχώρησε στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του νέου για την ασθένειά του. Ο μεγάλος κιθαρίστας λέει:

“Θα ήθελα να σας πω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος από τα μηνύματα υποστήριξής σας που έλαβα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Λοιπόν, δεν ήταν ακριβώς αυτό που ζήτησα για τα Χριστούγεννα, αυτό είναι σίγουρο, αλλα τώρα περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να προχωρήσω στη θεραπεία. Είναι πραγματικά καλό που τα παιδιά θα έρθουν κατά δω για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο νέο album, μιας και τα πράγματα πάνε πολύ καλά στο στούντιο. Δεν έχω κάτι άλλο να πω αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστώ και πάλι. Bless you all, Tony”.

Στο μεταξύ, οι πρώτες αντιδράσεις από τη μεταλλική σκηνή σχετικά με την είδηση της ασθένειας του μεγάλου Tony Iommi άρχισαν να καταφθάνουν. Ενδεικτικά:

“Πολύ κακό νέο. Ταχεία ανάρρωση, Tony” (Anthrax)

“Τις καλύτερες ευχές μου για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση” (Slash)

“Παρακαλώ όλους να στείλουν τισ προσευχές/καλύτερες ευχές/θετικά vibes τους προς τον Tony Iommi που διαγνώστηκε με καρκίνο” (David Drainman – Disturbed)

“All hail the mighty Tony Iommi. Fuck you, cancer” (Sebastian Bach)

“Τα θετικότερα vibes μου στον Tony Iommi για ταχεία ανάρρωση” (Tommy Clufetos – Ozzy Osbourne drummer)

“Τις καλύτερες BL ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον άρχοντα Iommi” (Zakk Wylde)

“Προσευχηθείτε για τον αδερφό μου Tony Iommi. Τις καλύτερες ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση και πολύ αγάπη” (Glenn Hughes)

“Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι με τα νέα για την ασθένεια του Tony Iommi. ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ! Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Ζήσε και αγάπησε την κάθε μέρα” (Angela Gossow – Arch Enemy)

“Δυσάρεστα νέα. Γίνε καλά σύντομα Tony Iommi” (Exhorder)

“Είμαι σοκαρισμένος από τα νέα για τον Tony Iommi. Γίνε καλά σύντομα, Iron Man. O μεγαλύτερός σου fan” (Gus G. – Ozzy Osbourne, Firewind)

“Προτρέπω όλους τους φίλους μου, θρησκευόμενους και μη, να προσευχηθούν για τον Tony Iommi. Διαγνώστηκε με καρκίνο. Είναι σε αρχικό στάδιο και οι Black Sabbath ηχογραφούν νέο δίσκο και θα συνεχίσουν να το κάνουν. O Iommi είναι ο λόγος που υπάρχει heavy metal. Προσευχηθείτε γι’ αυτόν. Στον Odin, στον Crom, στον εαυτό σας – δε με νοιάζει σε ποιον. Απλώς στείλτε θετικά vibes στον Tony Iommi. Αυτά είναι τα πιο δυσάρεστα νέα για το metal” (Randy Blythe – Lamb of God)

Ανάμεσα σ’ αυτούς που έστειλαν τις ευχές τους είναι και οι Frank Bello (Anthrax), Richie Faulkner (Judas Priest), Michael Ammot (Arch Enemy).