Δύο αδερφές δυναμικές, με ένταση, πάθη, μίσος, αγάπη, οργή, φόβο, ανταγωνισμό. Οι ισορροπίες λεπτές σε μία σχέση δύο αδερφών με πολλά μυστικά και λόγια κρυμμένα. Ήρθε η ώρα να πουν αλήθειες. Πάντα έρχεται αυτή η ώρα. Αργά ή γρήγορα!

Βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα του έργου “2 Αδελφές Μυρτώ και Γιούλικα” σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Γάλλου σκηνοθέτη Pascal Rambert με τις εξαιρετικές Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά, σε δύο αληθινές, συγκλονιστικές ερμηνείες!

Ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης

Pascal Rambert

σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Αθήνα

το έργο του 2 Αδελφές

την ίδια στιγμή που στο Παρίσι και στην Νέα Υόρκη οργανώνεται το Moment Rambert (Στιγμή Ραμπέρ)

2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα

κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Ώρα Έναρξης 20.30

Επίσημη Πρεμιέρα 30 Νοεμβρίου 2021

Στο Θέατρο

του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ο Pascal Rambert, το αγαπημένο παιδί της Γαλλίας που γράφει σκηνοθετεί και σκηνογραφεί τα έργα του ανά τον κόσμο, αποδέχτηκε την πρόσκληση και πρόκληση της  Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας να σκηνοθετήσει  το  έργο του Soeurs, στην  Αθήνα με Έλληνες ηθοποιούς της επιλογής του, Μυρτώ Αλικάκη,  Γιούλικα Σκαφιδά

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην κεντρική σκηνή, βρήκε τον  χώρο  που  αποτελεί  το   φυσικό περιβάλλον για την πολυπλοκότητα  και την σκηνική ένταση του συγκεκριμένου έργου.

Μία παράσταση που ανανεώνεται κάθε βράδυ και απαιτεί σημαντική σωματική και πνευματική προσπάθεια.

Στη  σκηνή  οι  2 ηθοποιοί, 2 αδελφές, μοιάζουν με δύο ογκόλιθους ενέργειας που     κινούνται σε μια οργανική σχέση στο διάστημα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σωματικά σκληρό, αδίστακτο παιχνίδι ηθοποιών/ χαρακτήρων.

Οι δικές μου σκέψεις και ιδέες αφορούν σ ένα ενεργητικό θέατρο . Δεν επικεντρώνομαι σε συγκεκριμένες θεματικές!  Ο τρόπος που δουλεύω με τους ηθοποιούς μου σε όλο τον κόσμο

έχει ως αποτέλεσμα να ταυτίζονται με την ιστορία..  Στην πραγματικότητα τα έργα μου είναι ανοικτά και ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί με τα πρόσωπα.

Μ ενδιαφέρει η γλώσσα μου να μπορεί να μιληθεί και όχι να διαβαστεί

Eiδικά το να ακούω και να εργάζομαι στην Ελληνική γλώσσα είναι πολύ σπουδαίο για εμένα προσωπικά γιατι πιστεύω ότι τα Ελληνικά είναι η αρχή των πάντων……

Pascal Rambert

Πρεμιέρα του θεατρικού έργου ”2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα” τoυ Pascal Rampert, με τις Μυρτώ Αλικάκη και τη Γιούλικα Σκαφιδά. Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη 23/11/2021

Ένα έργο … Βόμβα, Le Monde

Ένα Θέατρο ενθουσιώδες  με όρθιους θεατές να χειροκροτούν υποδέχτηκε τις 2 Αδελφές του  Pascal Rambert .Όποιος θέλει να συγκινηθεί  και να αισθανθεί την πεμπτουσία του Θεάτρου  επείγει να δει και ν ακούσει το συγκεκριμένο έργο.  Les Echo

Ο Pascal Rambert βραβευμένος για το σύνολο του έργου του από την Comédie Française καθώς και με το Μεγάλο Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας πιστεύει ότι την δύναμη στο Θεατρικό έργο την έχουν οι λέξεις, το κείμενο… και ως εκ τούτου, οι ηθοποιοί.

Με μέντορα τον Peter Brook γράφει τα έργα του για ηθοποιούς που τον εμπνέουν..

Soeurs, Sisters, Hermanas, Sorelle.

Το έργο ανεβαίνει ανά τον κόσμο με τον ίδιο τίτλο σε διαφορετικές γλώσσες με διαφορετικούς ηθοποιούς αλλά με τον ίδιο πάντα σκηνοθέτη, Pascal Rambert και την ίδια σκηνική και φωτιστική εγκατάσταση του ιδίου!

Έργα του έχουν μεταφραστεί, εκδοθεί, σκηνοθετηθεί και παιχτεί σε όλο τον κόσμο, Ευρώπη, Νότιο Αμερική, Ιαπωνία, Κίνα, Βαλκάνια κλπ Το 2019 άνοιξε το Διάσημο Φεστιβάλ της Αβινιόν με το έργο του Αrchitecture που έγραψε και σκηνοθέτησε ειδικά για το Παλάτι των Παπών με την αφρόκρεμα των Γάλλων ηθοποιών του θεάτρου.

Ελληνικός τίτλος 2 Αδελφές. Μυρτώ και Γιούλικα

Στην Αθήνα, όπου έρχεται για πρώτη φορά, μετά από casting (Φεβρουάριος 2020) επέλεξε τις Ηρωίδες του, τις ηθοποιούς Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά.

Το  έργο  αφορά  στην  σχέση  2  αδερφών  που σε μία συνάντησή τους ξεδιπλώνουν πικρίες, θυμούς, αγανάκτηση, μίση, πάθη! Βήμα- Βήμα,

Λέξη προς Λέξη, Σώμα με Σώμα, σε μία σύγκρουση που ποτέ δεν τελειώνει..

Ο Pascal Rambert δεν σκηνοθετεί απλώς. Εμπλέκει πλήρως ενέργειες, σώματα, και συναισθήματα.

Δύο αδελφές και δύο προσωπικότητες, δύο εκδοχές του παρελθόντος,

δύο απόψεις για τη ζωή:

Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών.

Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει.

Μία Μάχη μέχρι εξάντλησης για να εκφράσουν τελικά την αμοιβαία αγάπη

Σε μια έντονα πνιγηρή και επώδυνη αναμέτρηση θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία,   η   υποτίμηση, η  απουσία, στην παρουσία, η απώλεια, η περιπλοκότητα του σήμερα, η απομόνωση υφαίνουν τον καμβά

του έργου που η κριτικός της Γαλλικής Le Monde έγραψε, μετά την παράσταση

“Αμφιβάλλω αν κάποιος από του θεατές μπόρεσε να κοιμηθεί μετά… “

Συντελεστές:

Κείμενο:  Pascal Rambert

Σκηνοθεσία: Pascal Rambert

Σκηνική, ηχητική και φωτιστική εγκατάσταση: Pascal Rambert

Μετάφραση στα Ελληνικά: Έφη Γιαννοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργκώ Καραγιάννη

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά

Ανάθεση /Αποκλειστικότητα

Αττική Πολιτιστική Εταιρεία

τηλ 210 72275469

6944754242 – 6944356721

attiki_cul@yahoo.com www.attiki-cultural.org

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα & Τρίτη στις 20:30

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65)

Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: MCF.GRTΙCKETSERVICES.GRVIVA.GRARTINFO.GR

https://www.ticketservices.gr/event/dyo-adelfes-myrto-kai-gioulika

https://www.viva.gr/tickets/theater/2-adelfes-myrto-ke-gioulika/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2109213310

Αττική Πολιτιστική Εταιρεία: 210 72275469


Οι θεατές, συµπεριλαµβανοµένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εµβολιασµού, σύµφωνα µε την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθµ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ηµέρες µετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ηµέρες µετά από αυτόν, σύµφωνα µε την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθµ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:

[γ] αστυνοµική ταυτότητα ή δίπλωµα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειµένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη µορφή (εκτυπωµένα), είτε ηλεκτρονικά µέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόµιµος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτηµένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά µέσω της ειδικής εφαρµογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούµενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη µορφή.

Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.