Τον τελευταίο καιρό ήταν γνωστό πως ο Mark Reale, ο κιθαρίστας και βασική μορφή των εξαιρετικών Riot, έδινε τη μάχη του απέναντι στη νόσο του Crohn, ενώ τις τελευταίες μέρες βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Δυστυχώς, χθες, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, άφησε την τελευταία του πνοή στα 57 του χρόνια (γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1955).

Ο Mark Reale πάλεψε για το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του με την ασθένειά αυτή, χωρίς να την αφήσει να επηρεάσει τη μουσική του δραστηριότητα, παρά τις δυσκολίες. Απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι με τους Riot κυκλοφόρησε πριν λίγο το πολύ καλό (όσο και ειρωνικό πλέον σαν τίτλο), “Immortal Soul”.

Τα υπόλοιπα μέλη των Riot εξέδωσαν την κάτωθι ανακοίνωση: “Προς τους φίλους και τους οπαδούς του Mark Reale και των Riot, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε πως ο Mark έχασε τη μάχη με μια χρόνια αρρώστια. Οι σκέψεις και οι προσευχές σας είναι δεκτές από την οικογένεια του Mark, τους φίλους και τους συμπαίκτες του στο συγκρότημα αυτή τη δύσκολη ώρα”.

Συνειδητά, είχα επιλέξει να μη κάνω καμία αναφορά τις προηγούμενες μέρες στην επιδείνωση της υγείας του  Mark Reale, μέσα από το site, ελπίζοντας να ανακοίνωνα την βελτίωση της υγείας του και την έξοδο του από το νοσοκομείο.. Δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον συμπαθέστατο μουσικό..

R.I.P MARK….