“Γεια σας , είμαι ο Johnny Cash”, ο τύπος που φόραγε μόνο μαύρα και κράταγε μια Gibson στο δεξί του χέρι, γεννήθηκε στο Κινγκσλαντ των ΗΠΑ, στις 26/2/1932 και “έφυγε” στις 12 Σεπτεμβρίου 2003

  • Ο Johnny Cash ήταν Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός και συγγραφέας. Θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ού αιώνα.
  • Το 1953 γράφει σε στίχους και μουσική το Folsom Prison Blues και το 1955 βγαίνει σε κυκλοφορία. Ήταν πάντα το πρώτο τραγούδι του στα live.
  • Tο 1956, o Cash γράφει το περίφημο «I Walk The Line», το οποίο ανεβαίνει στην πρώτη θέση και πουλά περισσότερα από 2m αντίτυπα.
  • Το 1961 γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του και αργότερα γράφει…”Γεράσαμε και συνηθίσαμε ο ένας τον άλλον. Σκεφτόμαστε το ίδιο. Διαβάζουμε το μυαλό ο ένας του άλλου. Ξέρουμε τι θέλει ο άλλος, χωρίς να το ζητήσει. Μερικές φορές, εκνευρίζουμε ο ένας τον άλλον. Μπορεί και καμία φορά, να παίρνουμε ο ένας τον άλλον ως δεδομένο. Αλλά κάθε τόσο, όπως σήμερα, το σκέφτομαι και συνειδητοποιώ, πόσο τυχερός είμαι, που μοιράζομαι τη ζωή μου με τη σπουδαιότερη γυναίκα, που γνώρισα ποτέ”
  • Στις 13 Ιανουαρίου 1968, ο Τζόνι Κας δίνει την πρώτη συναυλία στις φυλακές με κοινό τους έγκλειστους της κρατικής φυλακής Φόλσομ στην Καλιφόρνια.
  • Το 1969 αναλαμβάνει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, το «The Johnny Cash Show», έναν κύκλο εκπομπών που παρουσιάζει στο κοινό σύγχρονους μουσικούς, που κυμαίνονται από τον Μπομπ Ντίλαν μέχρι και τον Λούις Άρμστρονγκ. Ταυτοχρόνως, η τηλεοπτική παρουσία δίνει στον Κας τη δυνατότητα να μιλήσει ανοιχτά για μια σειρά από καυτά θέματα, από τον Πόλεμο του Βιετνάμ και τη σωφρονιστική μεταρρύθμιση μέχρι και τα δικαιώματα των Ινδιάνων της Αμερικής!
  • Το 1994 σε μια σε μια συνέντευξη του είχε πει : “Πες μας Τζόνι, υπήρξε κάποια στιγμή στην καριέρα σου, που έχασες το ενδιαφέρον σου σε αυτό που κάνεις;» «Η περίοδος των ναρκωτικών, όποιος μου πούλαγε ναρκωτικά είχε τον απόλυτο έλεγχο πάνω μου. Η χάρη του θεού, όμως, ήταν κοντά μου και με τη φροντίδα των ανθρώπων που με αγαπούσαν, κατάφερα να ορθοποδήσω και να ζήσω μία μεγάλη και ήρεμη ζωή».                                                                            
  •  Το 2005 κυκλοφόρησε και η βιογραφική ταινία «Walk the Line» με πρωταγωνιστή τον Χόακν Φοίνιξ. (Άμα δεν την έχετε δει, τρέξτε!)                                              

«Πήρα όλα τα ναρκωτικά που μπορούσε να πάρει κανείς και ήπια τα πάντα. Όλοι είπαν ότι ο Johnny Cash ξόφλησε … έμοιαζα με ζωντανό νεκρό».