Η μεγάλη δισκογραφική επιστροφή των Depeche Mode βρίσκεται προ των πυλών. Το νέο άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος, με τίτλο «Memento Mori», θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου, και μια πρώτη γεύση από αυτό έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μέσα από το ολοκαίνουργιο τραγούδι «Ghosts Again» που μόλις κυκλοφόρησε.

Για μένα, το ‘Ghosts Again’ δίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ μελαγχολίας και χαράς» δηλώνει με νόημα ο Dave Gahan και προσθέτει: “…Είναι σπάνιο για μένα να ηχογραφήσω ένα τραγούδι το οποίο ακούω ξανά και ξανά, αλλά δεν το βαριέμαι– κι επιτέλους είμαι ενθουσιασμένος που το κυκλοφορούμε…”

Το video  που συνοδεύει το «Ghosts Again» επιμελήθηκε ο επί χρόνια συνεργάτης του συγηκροτήματος, Anton Corbijn, ο οποίος σχεδίασε και το εξώφυλλο του άλμπουμ.

Το «Memento Mori» αποτελεί το 15ο studio album των Depeche Mode και το πρώτο τους χωρίς τον Andrew “Fletch” Fletcher, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρσι. Ηδισκογραφική αυτή δουλειά δημιουργήθηκε στα πρώτα στάδια της πανδημίας, έχοντας ως αποτέλεσμα πολλές ιστορίες των τραγουδιών να αντλούν έμπνευση από εκείνη την περίοδο.