Η Ματούλα είναι φίλη μας και μας αγαπάει. Ναι, αλήθεια το λέω και το εννοώ. Επίσης και εμείς  την αγαπάμε και όταν την βλέπουμε ξυπνάνε μέσα μας πολλά συναισθήματα και έχουμε την ανάγκη να τα εκφράσουμε, όλα! Αγάπη, έρωτας, τρέλα, γέλιο. Θέλαμε πολύ να αγκαλιαστούμε και να τραγουδήσουμε παρέα προχθές το βράδυ στην Τεχνόπολη, αλλά εντάξει, κρατήθηκαμε.
Μας θύμισε και η Μάτα την τελευταία της επίσκεψη προ 12μηνου στον ίδιο χώρο (διαβάστε εδώ), τοτε που έβρεχε και δεν φεύγαμε με τίποτα και νοσταλγήσαμε λίγο το παρελθόν. Νοσταλγήσαμε την ελευθερία μας. Είμαστε πουλιά ταξιδιάρικα και ο νους μας είναι αληταριό, που λέει και ο ποιητής Θανάσης!
Είπαμε και για το καλοκαίρι που διανύουμε, είπε ο καθένας που πήγε διακοπές και αν περάσαμε όμορφα. Όπως κάνουμε δηλδή με τους φίλους μας που τους βλέπουμε μόλις γυρίζουμε απο τα νησιά. Μας είπε πως όλη η μπάντα είναι in love και ότι μέχρι το άλλο καλοκαίρι θεωρητικά δεν μπορούμε να ελπίζουμε να γίνει κάτι! Μας είπε και πολλά τραγούδια. Πάρα πολλά.
Πέρασε και δυνατά μηνύματα από αυτά που θέλουμε να βρωντοφωναξουμε να ακουστούν σε όλη τη γη . ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΟΧΙ ΦΟΒΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ Μας θύμισε ανθρώπους και στιγμές για να μην ξεχάσουμε ποτέ που βρισκόμαστε και να προσπαθούμε πάντα να μην ξαναυπάρξει κανένας Γιακουμάκης και καμιά Ελένη Τοπαλούδη και πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό θα έχει πάντα μπροσταρηδες τον Παύλο και τον Ζακ. 
Τραγούδησε Θανάση, Ξαρχάκο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Σουγιούλ, Μυστακίδη, Εισβολέα,  λαϊκά, ρεμπέτικα. Ένα πολυδιάστατο setlist οπου η Ματούλα και η υπέροχη μπάντα της, πάντρεψε τόσα όμορφα. Στα μισά του δρόμου ανέβηκε και η Ιουλία Καραπατάκη και είπανε την “Τσιγγάνα”, αλλά εφύγε γρήγορα και δεν την χαρήκαμε πολύ!
Τα δύο ανκορ της Ματούλας τα λένε όλα. Δεν ηθελε με τίποτα να φύγει. Η υπόκλιση προς στο κοινό και το παρατεταμένο χειροκρότημα ως ανταπόδοση, δείχνει μια σπουδαία αληθινή σχέση που έχει χτιστεί εδώ και καιρό!
Θα βρεθούμε πάλι με ευνοϊκότερες συνθήκες. Έτσι κι αλλιώς κάθε φορά που σε ανταμώνουμε είναι ένα αστρικό ταξίδι και η λάμψη απο τα γκλιτερ σου μας ακολουθεί για καιρό!
Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος
Φωτογραφίες : Proxima Estacion Esperanza
Για video απο τη συναυλία, επισκεφθείτε το κανάλι μας στο  Youtube : mousikesebeeries Youtube Channel