Ο Στέφανος Αθανασίου είναι 25 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Ιωαννίνων. Μετακόμισε στην Αθήνα όπου απέκτησε πτυχίο ηχοληψίας και παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, ενώ απέκτησε πτυχίο αρμονίας, παίζει κανονάκι, κλασσική και ακουστική κιθάρα.
Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ως ερμηνευτής, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρουσία αξιόλογων καλλιτεχνών και μουσικών. Παράλληλα, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του για τη σύνθεση νέων μουσικών τραγουδιών, σε δική του μουσική και στίχους. Έχει ολοκληρώσει ήδη την παραγωγή και την ηχογράφηση κάποιων τραγουδιών, σε δική του σύνθεση και ερμηνεία.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Μάνα», σε δικούς του στίχους και μουσική. Στο τραγούδι και στο επίσημο video clip συμμετέχει σε guest ρόλο η κ. Έφη Παπαθεοδώρου, η αγαπημένη σε όλους ηθοποιός με μεγάλη και αξιόλογη πορεία στο χώρο της. Το τραγούδι αναφέρεται στη αλληλοεξαρτώμενη σχέση της μάνας με το παιδί της, την ανάγκη για απαγκίστρωση και την παντοτινή μητρική αγάπη που είναι φανερή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.