Αν προσπαθήσεις να ξεχωρίσει το ένα το μοναδικό, από μία γεμάτη θάλασσα με διαμάντια, σίγουρα κάπου θα χαθείς. Το νέο “Έμπαργκο” είναι πολύ καλύτερο από αυτό που περιμέναμε. Όπως είχε πει και ο Μίλτος Πασχαλίδης ““Ήταν επιθυμία του Θάνου και είπαμε με τον Χρήστο να την κάνουμε πραγματικότητα”. Οι ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου και του Μίλτου Πασχαλίδη είναι απλά ανατριχιαστικές. Σαν να είπαν, είναι του Θάνου και του Άλκη, πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας και τα βάλανε! Φυσικά η παρουσία του σπουδαίου Θύμιου Παπαδόπουλου βάζει τη δική της σφραγίδα και η ψυχή του Θάνου οδηγεί με απίστευτη συνέπεια και στιβαρότητα όλο αυτό  το εγχείρημα.
Να προσθέσουμε επίσης πως στο τραγούδι «Ερωτικό» συμμετέχει ο Γιάννης Κότσιρας!

Το Κακόηθες Μελάνωμα γράφτηκε από τον Άλκη Αλκαίο και μουσική απο τον Θάνο Μικρούτσικο και κυκλοφόρησε το 1982 στον τότε δίσκο “Εμπάργκο”, αφιερωμένο στον κοινωνιολόγο Νίκο Πουλαντζά ο οποίος τον Οκτώβρη του 1979 μαζί με τα βιβλία του και πήδηξε από τον 13ο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στο Παρίσι.

Στην συγκεκριμένη εκτέλεση εκτός από τις κιθάρες του Θηβαίου και του Πασχαλίδη, ακούμε στα πνευστά τον Θύμιο Παπαδόπουλο (φλάουτο, σοπράνο, άλτο και τενόρο σαξόφωνο, ηλεκτρικό πιάνο) και το μαγικό μπάσο του Γιώτη Κιουρτσόγλου.
Μαζί τους ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα, ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, ο Χρήστος Περτσινίδης στην ακουστική κιθάρα, ο Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί, ο Μιχάλης Πορφύρης στο βιολοντσέλο, ο Δημήτρης Κουφαλάκος στο φαγκότο και ο Βαγγέλης Μαχαίρας στο μπουζούκι.

Διαβάστε ακόμα…

Θάνος Μικρούτσικος – Άλκης Αλκαίος | «Εμπάργκο», σε νέα εκτέλεση