ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗ…
(του Νότη Μαυρουδή)

Καλά, εμείς οι μουσικοί, ο κάθε μουσικός, οι ηθοποιοί και τόσοι άλλοι νεοπρολετάριοι του κόσμου του πολιτισμού, του θεάματος και ακροάματος, έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο την ανεργία και τα οικονομικά μας αδιέξοδα, αλλά και την αδιαφορία της υπουργού (του ΥΠΠΟ) αφού το μόνο που μας έχει προσφέρει είναι η απουσία και οι ολιγωρίες της. Πολλές φορές η υπουργός εκφράζει έναν ιδιαίτερα εριστικό λόγο, που ωθεί τα πράγματα σε αντιδράσεις και μεγάλους προβληματισμούς.
Τώρα, η πρόσφατη δήλωσή της πως «δεν είναι δυνατόν να αποζημιωθούν όλοι οι καλλιτέχνες, αφού πολλοί από αυτούς κινούνται στον χώρο της μαύρης οικονομίας», έχει εξαγριώσει τον κλάδο.
Ω! της αποκαλύψεως! Η ΥΠΠΟ γνωρίζει αυτό το… «μυστικό», το οποίο ισχύει εδώ και πολλές δεκαετίες και το χρησιμοποιεί τώρα ως άσσο στο μανίκι της.
Θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν αυτό το… επιχείρημά της, την απαλλάσσει από τις ευθύνες της. Ας καθίσει η πολιτεία λοιπόν να βρει τρόπους να χτυπήσει τη μαύρη οικονομία.
Αυτό που οφείλει τώρα η Κυρία, είναι να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών, μαζί με άλλους υπουργούς, ώστε να βοηθηθεί ο καλλιτεχνικός κόσμος ο οποίος έχει χάσει, λόγω της οικονομικής κρίσης και τώρα της πανδημίας, κάθε δυνατότητα ευκαιριών για εργασία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συντομότατα πλήθος ανέργων, πενήτων και άφραγκων, καλλιτεχνών.
Λοιπόν, την πληροφορώ πως ο κόσμος αυτός, σύντομα, θα ξεχάσει τον πολιτισμό τής τέχνης και θα μεταμορφωθεί σε πεινασμένο όχλο! Σε στρατιές απελπισμένων! Η υπουργός, εντέλει, θα αφήσει τη σφραγίδα και το όνομά της σε αυτή την κατολίσθηση ολόκληρου του κόσμου τού Πολιτισμού…

Νότης Μαυρουδής (25/9/2020)