Σε μία πολύ όμορδη βραδιά, στην Κοσμογωνιά στα Πετράλωνα, ο B.D.Foxmoοr & η Sadahzinia, oι Active Member παρουσίασαν την νέα τους δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πριν απο λίγο καιρό. Το διπλό αυτό cd έχει τον τίτλο “Ζαλίκι” και ήρθε μετά απο δυόμιση χρόνια μετά το μεγαλύτερο λάθος των Active  όπως ανέφερε ο Μιχάλης, να διαλυθεί το σχήμα και κάπως έτσι περιγράφει αυτό το λάθος, στο νεό τραγούδι “Λάθεψα”. Οι Active Member ευτυχώς δεν διαλύθηκαν, είναι εδώ με νέο cd, με κομμάτια δυναμικά, με στίχο κοφτερό, ειλικρινή και πάντα σε “Πρώτο πρόσωπο”.

“…Λάθεψα, απ’ άλλη είμαι εποχή,
παζάρεψα το πόνο για μια ευχή.
Το πάλεψα, χωρίς ανακωχή,
τα μάζεψα κι άντε απ’ την αρχή…”

Η βραδιά έγινε ακόμα ιδιαίτερη με την παρουσία του σπουδαίου Μάνου Ελευθερίου να μιλά για τους στίχους του νέου cd, αλλά λέγοντας και μερικά ανέκδοτα, όπως συνιθίζει. Στη παρουσίαση βρέθηκε και ο αθλητής Νίκος Παππάς, για τον οποίο ο B.D.Foxmoοr έγραψε το κομμάτι “Μέχρι την κόρνα της λήξης” που βρίσκεται και αυτό στη νέα δουλειά.

Αυτά τα λίγα. Όταν μιλάνε οι στίχοι του Μιχάλη , τα λόγια τα δικά μας είναι πιο φτωχά. Οι Active Member ετοιμάζονται για δύο μεγάλες συναυλίες στο Piraeus Academy, την Παρασκευή 22 & το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου. Ραντεβού εκεί!


“…Μη ψωνίζεσαι ν’ απέχεις η λευτερια μοναχά σ’ οπλίζει.
Μη χαρίζεσαι ν’ αντέχεις να πολεμάς απ’ το δικό σου μετερίζι.
Μη ψωνίζεσαι εσύ κατέχεις «όποιος χτίζει ξέρει και να γκρεμίζει».
Μην αφήνεσαι να προσέχεις να ‘σαι δίπλα μόνο σ’ όποιον λυγίζει…”

*Ακούγεται δείγμα από τη φωνή του συγγραφέα Ρένου Αποστολίδη


Επιμέλεια/ φωτογραφίες : Θάνος Τεγόπουλος