Τέτοια συναυλιακά βραδιά είναι που σε στιγματίζουν μια ολόκληρη ζωή. Ξαφνικά μεγαλώνεις και ανοίγεις το βιβλίο των συναυλιών που έχεις πάει και φτάνεις στις 30/6/2022 και θυμάσαι και λες “ίσως από τα καλύτερα live της ζωής μου”

Η έβδομη μέρα του Release μάλλον θα είναι και η καλύτερη από τις 12 που έστησαν ή θα στήσουν οι διοργανωτές το φετινό καλοκαίρι.

Μια βραδιά ονειρική, μια βραδιά μυθική που ακούσαμε μουσικάρες, που χορέψαμε ασταμάτητα, που θυμηθήκαμε εμείς οι λίγο πάνω από τα 40 τα εφηβικά μας χρόνια, που κάτσαμε στην πλατεία νερού περίπου 6 ώρες και δεν μας έφτασε.

Για μας η συναυλιακή μας μέρα ξεκίνησε στις 19:00 όταν και μπήκαμε στο χώρο και καταλάβαμε αμέσως, πως σήμερα θα γραφτεί ιστορία. Ο σπουδαιότερος Έλληνας εκπρόσωπος της ηλεκτρονικής μουσικής Κ. Βήτα, ξεκίνησε το δικό του πρόγραμμα με τον κόσμο ήδη να καταφθάνει και μας χάρισε υπέροχες μουσικές από την προσωπική του πορεία αλλά και στιγμές από τους μοναδικούς ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ. Μια ώρα επί σκηνής με τους εξαιρετικούς μουσικούς και με τον κόσμο να αρχίσει να χορεύει στους υπέροχους ρυθμούς του ΚΒ.

Στις 20:30 ακριβώς η μπάντα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό στον κόσμο ανέβηκε στη μεγάλη σκηνή του Release.
Οι αγαπημένοι μου Thievery Corporation 💚 (εντάξει, άνθρωποι είμαστε – αδυναμίες έχουμε) επέστρεψαν μετά από 4 χρόνια και ήταν καλύτεροι από ποτέ. 23 τραγούδια, 9-10 άτομα επί σκηνής, 7 διαφορετικοί ερμηνευτές και ένα show έτοιμο να βγάλει μεγάλα γούστα. Amerimacka, exilo, voyage libre, richest man, warning shot, έκαναν τον κόσμο μια μεγάλη παρέα και η μπάντα με τα δεκάδες διαφορετικά πρόσωπα μας χάρισε μια ακόμα αξέχαστη στιγμή από τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα. Πλέον νομίζω πως αν κάθε άνοιξη δεν ακούμε πως οι Thievery επιστρέφουν , τότε κάτι θα λείπει από το καλοκαίρι που θα έρχεται!

Στις 22:00 η σκηνή άδειασε και οι περισσότεροι αναρωτιόμασταν τι θα κάνουμε μια ώρα, μέχρι τις 23:00 που θα έβγαιναν οι pet shop boys.

Οι εργασίες στη σκηνή ξεκίνησαν άμεσα, στήθηκε ένα τεράστιο video wall, ο κόσμος που ήταν απίστευτα πολύς, μαζεύτηκε σε μπαρ και τουαλέτες και πήρε και μερικές ανάσες και κάπως έτσι η μια ώρα αναμονής πέρασε σαν νερό.

Στις 23:00 ακριβώς το video wall άναψε στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, λίγα λεπτά μετά τα Φώτα έσβησαν και ο Neil & o Chris ήταν η σκηνή. Οι τεράστιοι Pet Shop Boys ήταν μπροστά μας. Η μπάντα που γέμισε μουσικές, που έκανε να χορέψουμε, να ερωτευθούμε, να ταξιδέψουμε τις προηγούμενες δεκαετίες έπαιζαν για εμάς. 17 τραγούδια, 17 μεγάλες επιτυχίες, 1 ώρα και 40 λεπτά ασταμάτητου χωρού και χιλιάδες μαγικές στιγμές από το  πιο επιτυχημένο ντουέτο στην ιστορία της Βρετανικής σκηνής και όχι μόνο.

Το “Dreamworld: The Greatest Hits Live” ήταν αυτό ακριβώς που έγραφε.  It’s A Sin”, West End Girls”, “Heart”, “Go West”, “Always On My Mind”, “Love Comes Quickly”, “Domino Dancing”, “What Have I Done To Deserve This”, “Suburbia”, “Being Boring”, “Can You Forgive, μερικές από τις τεράστιες επιτυχίες των pet Shop Boys σε ένα set list, back2back με ασταμάτητο Ρυθμό και βίντεο και φώτα που σε μαγνήτιζαν και σε έπαιζε μπροστά σου ένα απίστευτο show.

“Θυμόμαστε ό,τι είμαστε, ό,τι θα μπορούσαμε να είμαστε και όσους χάσαμε στη διαδρομή” 

Με αυτά τα λόγια μας αποχαιρέτησαν μετά τα δύο δύο τελευταία τραγούδια μετά το encore!

Η μυθική χθεσινή βραδιά που ζήσαμε όπως ανέφερε και στην αρχή, είναι οι βραδιές που σε γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα. Μόνο η μουσική μπορεί να σου τα χαρίσει για αυτό music is Life!

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος