1972

Ο David Bowie κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το single με τίτλο “John, I’m only Dancing”. Ηχογραφήθηκε στα Olympic Studios του Λονδίνου στις 26 Ιουνίου. Είναι η δεύτερη μεγάλη του επιτυχία στην Αγγλία μετά το “Starman”. Κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1976, στην συλλογή τραγουδιών “Changesonebowie”.

1977

Οι Blondie υπογράφουν το πρώτο μεγάλο τους συμβόλαιο με την Chrysalis Records. Το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε την προηγούμενη χρονιά με την Stock Records, θα επανακυκλοφορήσει μετά από λίγο καιρό, υπό την επίβλεψη της νέας τους εταιρίας.

1979

Οι Αυστραλοί INXS πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στο ξενοδοχείο Oceanview στην πόλη Toukley της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας.

1979

Οι U2 κυκλοφορούν στην Ιρλανδία το πρώτο τους EP, με τίτλο “Three” γνωστό και ως “U2-3”. Ηχογραφήθηκε στα Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Την παραγωγή έκανε ο Chas de Whalley και περιέχει τα τραγούδια “Out of Control”, “Stories for Boys” και “Boy-Girl”.

1983

Ο κιθαρίστας Mick Jones απολύεται από το Βρετανικό punk-rock συγκρότημα The Clash. Την απόφαση για την απομάκρυνσή του πήραν οι Paul Simonon και Joe Strummer.

 

www.musicdiary.gr