1964
Το θρυλικό κλαμπ The Whisky-a-Go-Go ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά. Το κλαμπ βρίσκεται στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια και πραγματοποίησαν εκεί τις πρώτες τους παραστάσεις μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας δισκογραφίας. The Doors, Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Kinks, The Who, Cream, Led Zeppelin, Frank Zappa, Roxy Music, The Police, Ramones, Blondie, Nirvana, Metallica και Oasis είναι μερικά από αυτά… Το Whisky a Go Go έκλεισε προσωρινά τις πόρτες του το 1982 για να ξανανοίξει το 1986 στην σημερινή του μορφή, σαν “four-wall” κλαμπ.
1967
Ο Jimi Hendrix αρχίζει την ηχογράφηση του τραγουδιού “Purple Haze”. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Songs of All Time” βρίσκεται στην 17η θέση.
http://www.youtube.com/watch?v=8MYIc6s5ACY
1975
Οι Led Zeppelin παίζουν για πρώτη φορά ζωντανά το τραγούδι “Kashmir” σε μια συναυλία στο κλειστό γήπεδο Ahoy Hall του Ρότερνταμ της Ολλανδίας.
2003
Ο κρουστός του Βρετανικού glam-rock συγκροτήματος T. Rex, Mickey Finn (Michael Norman Finn 1947-2003) απεβίωσε σε ηλικία 55 ετών στο Croydon του Σάρρεϋ της Αγγλίας από επιπλοκές που είχε με το συκώτι του ύστερα από χρόνια κατανάλωση αλκοόλ.
2005
Ο Αμερικανός μουσικός και ντράμερ των Jefferson Airplane, Spencer Dryden (1938-2005) απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην Πεταλούμα της Καλιφόρνια από καρκίνο. Υπήρξε επίσης μέλος των New Riders of the Purple Sage και Dinosaurs.
Πηγή:ROCKme.gr