1969

Οι The Beatles κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους και soundtrack της ταινίας “Yellow Submarine”.

http://www.youtube.com/watch?v=rbEPsz7RwV4

 

1973

Ο Eric Clapton δίνει συναυλία στο Rainbow Theatre του Λονδίνου. Η συναυλία είχε διοργανωθεί από τον φίλο του, Pete Townshend των The Who, με σκοπό να “ξεκολλήσει” τον Clapton από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και να αρχίσει και πάλι να δημιουργεί.

 

1978

Στα Surrey Sound Studios της Αγγλίας, οι The Police ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Outlandos d’Amour”. Το άλμπουμ θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο και θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου του 1978. Είναι το άλμπουμ που μας έδωσε κάποια από τα πιο όμορφα τραγούδια των Police όπως τα “Next to You”, “So Lonely”, “Roxanne” και “Can’t Stand Losing You”. Αρχικά δεν γνώρισε επιτυχία λόγω της μη προβολής του από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα από το BBC. Τα τραγούδια “Roxanne” και “Can’t Stand Losing You” ήταν στην μαύρη λίστα του καναλιού, το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο που λογοκρίθηκε λόγω του εξώφυλλου του single… Στις λίστες του περιοδικού Rolling Stone “The 500 Greatest Albums of All Time” και “The 500 Greatest Songs of All Time”, το άλμπουμ βρίσκεται στην 434η θέση και το τραγούδι “Roxanne” στην 388η θέση αντίστοιχα.

2003

Ο Pete Townshend των The Who συλλαμβάνεται με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας. Στην ανάκριση υποστηρίζει πως επισκεπτόταν ιστότοπους με παιδικό πορνογραφικό περιεχόμενο κάνοντας έρευνα για την βιογραφία του. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

 

2004

Οι The Beastie Boys πουλούν την δισκογραφική τους εταιρεία Grand Royal στο διαδίκτυο. Το bid4Assets.com που είναι υπεύθυνο για την δημοπρασία ξεκινάει με τιμή εκκίνησης τα δέκα χιλιάδες δολάρια.

Πηγή:ROCKme.gr