1962

Οι The Isley Brothers κυκλοφορούν το τραγούδι “Twist and Shout”. Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των R&B Charts της Αμερικής. Τα επόμενα χρόνια διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες όπως The Beatles (1964), The Mamas & The Papas (1967) κ.α.

1967

Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το δεύτερο single τους με τίτλο “See Emily Play”. Το τραγούδι έγραψε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Syd Barrett. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την Rock & Roll. Διασκευάστηκε το 1973 από τον David Bowie για το άλμπουμ του “Pin Ups”.

1982

Ο Βρετανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός James Honeyman-Scott (1956-1982) απεβίωσε σε ηλικία 25 ετών στο Λονδίνο. Το αποτέλεσμα της νεκροψίας “έδειξε” καρδιακή ανεπάρκεια από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα δύο ημέρες νωρίτερα… Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Pretenders με τους οποίους γνώρισε επιτυχία κυρίως την δεκαετία του ’80 με τραγούδια όπως τα “Back on the Chain Gang”, “2000 Miles”, “Middle of the Road”, “Don’t Get Me Wrong” κ.α.

1996

Οι Metallica και το έκτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Load” βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Until It Sleeps”, “King Nothing”, “Hero of the Day”, “Bleeding Me” και “Mama Said”.

1997

Κυκλοφορεί από τους Βρετανούς Radiohead ένα από τα σημαντικότερα rock άλμπουμ της δεκαετίας του ’90, το “OK Computer”. Είναι το τρίτο το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος. Θα φτάσει μέχρι την πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart και έκανε ντεμπούτο στο Billboard 200 στην εικοστή πρώτη θέση. Ηχογραφήθηκε από τον Ιούλιο του 1996 έως το Μάρτιο του 1997 με παραγωγό τον Nigel Godrich. Απέκτησε μεγάλη αναγνώριση από τον μουσικό Τύπο και το Φεβρουάριο του 1998 στην 40η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε το βραβείο “Best Alternative Music Performance”. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Paranoid Android”, “Karma Police”, “No Surprises”, “Lucky”, “Exit Music (For a Film)” κ.α.

http://www.youtube.com/watch?v=QK01QXfFtoA
www.musicdiary.gr