1952

Ο Αμερικανός μουσικός, ντράμερ των The Police, Stewart Copeland (Stewart Armstrong Copeland) γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Το 1977 όταν ο Copeland διέλυσε το progressive rock γκρουπ Curved Air, μαζί με τους Sting και τον κιθαρίστα Henry Padovani, δημιούργησαν τους Police. Έχει κερδίσει μαζί τους έξι βραβεία Grammy και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame τον Μάρτιο του 2003. Με την διάλυση του συγκροτήματος το 1984 συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Klark Kent (σ.σ: όχι τον Superman!), Animal Logic, Oysterhead κ.α.

1963

Στα Western Studios οι The Beach Boys ηχογραφούν ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, το “Catch a Wave”. Θα είναι μέρος του άλμπουμ τους “Surfer Girl”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου.

 

http://www.youtube.com/watch?v=XbGYC5Kyq9U

1966

Οι The Lovin’ Spoonful κυκλοφορούν το τραγούδι “Summer In The City”. Είναι μέρος του τρίτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος “Hums of the Lovin’ Spoonful” και θα ανέβει μέχρι την πρώτη θέση του Billboard στις 13 Αυγούστου.

1973

Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το soundtrack της western ταινίας “Pat Garrett & Billy the Kid”, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τους James Coburn και Kris Kristofferson. Μεταξύ των τραγουδιών είναι και ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του, το “Knockin’ on Heaven’s Door”.

1983

Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των The Police με τίτλο “Every Breath You Take”. Κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου και είναι μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος “Synchronicity”. Θα τους χαρίσει δύο βραβεία Grammy, τα “Song of the Year” και “Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal”.

 

www.musicdiary.gr