1945

Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ian Gillan γεννήθηκε στο Hounslow του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Hard Rock συγκρότημα Deep Purple. Υπήρξε επίσης τραγουδιστής για τους Black Sabbath. Στη Rock opera “Jesus Christ Superstar” του Andrew Lloyd Webber, δάνεισε την φωνή του στον ρόλο του Ιησού. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Hard Rock/Heavy Metal τραγουδιστές όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Child in Time“, “Black Night“, “Fireball“, “Strange Kind of Woman“, “Smoke on the Water” κ.α.

1963 Ο Σουηδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, μέλος του Glam Metal συγκροτήματος Europe, Joey Tempest (Rolf Magnus Joakim Larsson) γεννήθηκε στην Στοκχόλμη. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του ’80 με τραγούδια όπως τα “The Final Countdown“, “Carrie” κ.α.

1959 Ο Αμερικανός Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Blind Willie McTell (William Samuel McTier 1898-1959) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών από εγκεφαλική αιμορραγία στο Milledgeville της Georgia. Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν αναφέρει τον McTell σαν επιρροή, όπως Jack White (The White Stripes), Kurt Cobain (Nirvana), Bob Dylan κ.α. Μια από τις πιο δημοφιλής συνθέσεις του, το “Statesboro Blues“, διασκεύασαν οι The Allman Brothers Band το 1971. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Foundation Hall of Fame το 1981.

1980 Το πρώτο και ομότιτλο άλμπουμ του Christopher Cross γίνεται πλατινένιο στις Η.Π.Α. και συμπληρώνει 116 εβδομάδες στο Billboard 200. Είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 1979 και περιείχε τις επιτυχίες “Ride Like the Wind“, “Sailing” κ.α. Το 1981 στην 23η τελετή απονομής των Grammy Award, το άλμπουμ “Christopher Cross” θα κερδίσει τα βραβεία “Record of the Year“, “Song of the Year” και “Best Arrangement Accompanying Vocalist(s)” για το τραγούδι “Sailing“, καθώς και τα βραβεία “Album of the Year” και “Best New Artist“. Εκείνο το βράδυ ο Christopher Cross θα γίνει ο πρώτος καλλιτέχνης που θα κερδίσει και τα τέσσερα βασικά βραβεία Grammy την ίδια χρονιά (Record of the Year, Album of the Year, Song of the Year και Best New Artist).

1997 Οι The Fleetwood Mac κυκλοφορούν το άλμπουμ “The Dance“. Θα είναι το πρώτο τους μετά το “Tango in the Night” του 1987. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που βρίσκονται μαζί και πάλι σε ένα άλμπουμ οι Lindsey Buckingham, Mick Fleetwood, Christine McVie, John McVie και Stevie Nicks μετά από πολλά χρόνια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Dreams“, “Big Love“, “Don’t Stop” κ.α.