1955 

Πέντε χιλιάδες άτομα παρευρίσκονται στην κηδεία του τραγουδιστή Johnny Ace στο Μέμφις του Τενεσί των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός τραγουδιστής της R&B σκοτώθηκε στα καμαρίνια κατά την διάρκεια μιας συναυλίας του, παίζοντας ρώσικη ρουλέτα.

1969 

Ξεκινούν τα γυρίσματα για την ταινία “Let It Be” των The Beatles στα Twickenham Studios, με σκηνοθέτη τον Michael Lindsay-Hogg. Οι πρόβες κινηματογραφούνται και αυτές, με σκοπό να δημιουργηθεί μία ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο “Beatles at Work“. Το συγκρότημα έχει ξανά συνεργαστεί με τον Michael Lindsay για την δημιουργία των διαφημιστικών ταινιών “Paperback Writer“, “Rain“, “Hey Jude” και “Revolution“.

1979 

Αρχίζει η δίκη για το φόνο της Nancy Spungen με κατηγορούμενο τον σύντροφό της, Sid Vicious των Sex Pistols. Σε ηλικία 17 ετών η Spungen άφησε το πατρικό της σπίτι και μετακόμισε στην Νέα Υόρκη. Ακολουθούσε σαν groupie συγκροτήματα όπως οιAerosmithThe New York Dolls και The Ramones. Το 1977 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και γνώρισε τον Sid Vicious των Sex Pistols. Μαζί κατανάλωναν καθημερινά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Στις 12 Οκτωβρίου του 1978, η Spungenβρέθηκε μαχαιρωμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείο που έμεναν στη Νέα Υόρκη. Ο Vicious θα συνελήφθη λίγο αργότερα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά θα βρεθεί νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης ένα μήνα μετά, πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η δίκη.

1981 

Ο Αμερικανός τραγουδιστής David Lynch (1929–1981), μία από τις φωνές του συγκροτήματος The Platters, απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών στο Long Beach της Καλιφόρνια από καρκίνο. Δημοφιλή τραγούδια τους, τα “Only You” και “The Great Pretender“.

Πηγή:ROCKme.gr

1997 

Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Randy California (Randy Craig Wolfe 1951-1997) απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών. Κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο Molokai της Χαβάη, ο Californiaπνίγεται στην προσπάθεια του να σώσει τον 12χρονο γιο του. Είναι γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Spirit.