120613143653_31821951 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Sting (Gordon Matthew Thomas Sumner) γεννήθηκε στο Γουόλσεντ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Police από το 1978 έως και το 1983. Κυκλοφορήσαν πέντε πετυχημένα άλμπουμ και κέρδισαν έξι βραβεία Grammy με τραγούδια όπως τα “Roxanne”, “Can’t Stand Losing You”, “Walking on the Moon”, “Don’t Stand So Close to Me”, “Every Breath You Take” κ.α. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ το 1985. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει εικοσιπέντε American Music Awards και έντεκα Grammy Awards. Δημοφιλή τραγούδια από την σόλο καριέρα του: “If You Love Somebody Set Them Free”, “We’ll Be Together”, “Englishman in New York”, “Fragile”, “Mad About You” κ.α.

images (7) 1977 Οι σοροί του Elvis Presley και της μητέρας του Gladys μεταφέρονται από το νεκροταφείο Φόρεστ Χιλ και θάβονται δίπλα-δίπλα στην έπαυλη Graceland, σε μια τοποθεσία που ο τραγουδιστής συνήθιζε να ονομάζει “κήπο για διαλογισμό”. Η μεταφορά έγινε μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα κλοπής τους.

images (8)1995 Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το δέκατο άλμπουμ τους με τίτλο “The X Factor“. Είναι το πρώτο τους με τραγουδιστή τον Blaze Bayley στη θέση του Bruce Dickinson. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Lord of the Flies” , “Man on the Edge” κ.α.

images (9)2000 Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Radiohead, με τίτλο “Kid A”. Θα γνωρίσει αμέσως παγκόσμια επιτυχία και θα γίνει πλατινένιο πριν ακόμη ολοκληρωθεί η πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Στην 43η τελετή απονομής των Grammy Awards θα κερδίσει τα βραβεία “Best Alternative Music Album” και “Record of the Year”. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Everything in Its Right Place”, “The National Anthem”, “Optimistic” κ.α.