1941

Γεννήθηκε στο Λονδίνο, ο Βρετανός ντράμερ Charlie Watts (Charles Robert Watts). Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σαν μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones από το 1963 μέχρι και σήμερα. Το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989. Εκτός του συγκροτήματος έχει συμμετάσχει σε πολλές jazz μπάντες, μεταξύ αυτών τους Rocket 88 και περιόδευσε με μεγάλα ονόματα όπως Evan Parker, Courtney Pine κ.α.

1978

Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bruce Springsteen με τίτλο “Darkness On The Edge of Town”. Ξεχώρισαν τα τραγούδια: “Badlands”, “Prove It All Night”, “Racing in the Street” (Martha & the Vandellas), χωρίς όμως να γνωρίσει εμπορική επιτυχία.

1980

Ο Fabrizio Moretti, ντράμερ του Αμερικανικού συγκροτήματος The Strokes, γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Μαζί τους έχει κυκλοφορήσει τέσσερα στούντιο άλμπουμ, μεταξύ αυτών ένα από τα καλύτερα rock άλμπουμ της δεκαετίας του ’00, το “Is This It” (2001).

1985

Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Tears For Fears και το τραγούδι “Everybody Wants to Rule the World”. Θα παραμείνει στην πρώτη θέση για δύο εβδομάδες. Στη Μεγάλη Βρετανία θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των singles chart. Είναι ένα από τα τραγούδια του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “Songs from the Big Chair”. Οι Tears For Fears ηχογράφησαν το τραγούδι την τελευταία στιγμή και μετά από επιμονή του παραγωγού Roland Orzabal, μιας και οι δημιουργοί του δεν θεωρούσαν πως “χωράει” στο άλμπουμ. Το 1986 στα BRIT Awards θα κερδίσει το βραβείο “Best Single”. Από την κυκλοφορία του, το τραγούδι έχει διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Gloria Gaynor, Patti Smith, Ken Boothe και έχει γίνει συμπεριληφθεί σε soundtrack ταινιών όπως “Peter’s Friends” (1992), “Click” (2006), “Watchmen” (2009) κ.α.

1999

Απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών μετά από πυροβολισμό στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, το νεότερο μέλος του θρυλικού συγκροτήματος The Wailing Wailers (αργότερα Bob Marley & The Wailers) Junior Braithwaite (Franklin Delano Alexander Braithwaite 1949-1999). Υπήρξε μέλος τους για δύο χρόνια το 1963 και 1964 και μετά την αποχώρηση του από την μπάντα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με σκοπό να ακολουθήσει την Ιατρική. Επέστρεψε στη Τζαμάικα το 1987 με σκοπό να ενσωματωθεί στο “σχέδιο” επανένωσης των Wailers αλλά η δολοφονία του Peter Tosh δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο…

 

www.musicdiary.gr