1942 Ένας από τους θρύλους της Soul, ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Isaac Hayes (Isaac Lee Hayes, Jr. 1942-2008) γεννήθηκε στο Covington του Tennessee. Υπήρξε μία από τις μουσικές ιδιοφυΐες του 20ου αιώνα. Η μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι “Soul Man” θεωρείται ένα από τα τραγούδια με την μεγαλύτερη επιρροή στην μουσική τα τελευταία 50 χρόνια και έχει τιμηθεί από το Grammy Hall of Fame και το Rock and Roll Hall of Fame. Για το μουσικό θέμα της ταινίας “Shaft” (1971) τιμήθηκε το 1972 με το βραβείο Όσκαρ “Best Original Song”. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Walk On By”, “Never Can Say Goodbye”, “Joy” κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 2005. Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε δώδεκα παιδιά.
1948 Γεννήθηκε στο West Bromwich του Birmingham ένας από τους σημαντικότερους Hard & Blues Rock τραγουδιστές, ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Robert Plant (Robert Anthony Plant). Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Led Zeppelin. Ήταν μια επιλογή του κιθαρίστα του συγκροτήματος Jimmy Page και τον επέλεξε μετά από οντισιόν. Μετά τον θάνατο του ντράμερ John Bonham το 1980, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Plant ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Το 2008 μπήκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 100 Greatest Singers of All Time” στην 15η θέση. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Whole Lotta Love”, “Stairway to Heaven”, “Kashmir”, “Black Dog”, “All My Love”, “Big Log” κ.α.
1969 Ο Frank Zappa, μετά το τέλος της περιοδείας στον Καναδά, διαλύει τους Mothers of Invention. Οι λόγοι που ανακοινώθηκαν επίσημα ήταν οικονομικοί αν και ο Zappa δήλωσε αργότερα πως η μουσική τους δεν αφορούσε πολύ κόσμο. Το συγκρότημα είχε δημιουργηθεί το 1964 και κυκλοφόρησε 5 αλμπουμ.
1973 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το single “Angie”. Το τραγούδι έγραψαν οι Mick Jagger και Keith Richards. Ήταν μέρος του ενδέκατου στούντιο άλμπουμ τους, “Goats Head Soup” που θα κυκλοφορήσει στις 31 του μηνός. Είναι μια από τις μεγαλύτερες
επιτυχίες του συγκροτήματος.

 

 

1988 Ο Steve Winwood και το τραγούδι “Roll With It” βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Το τραγούδι ήταν μέρος του ομώνυμου άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

 

πηγή : 

musicdiary.gr