1944

Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Rick Davies (Richard Davies) γεννήθηκε στο Swindon του Wiltshire. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Supertramp. Μαζί με τον Roger Hodgson υπήρξαν οι τραγουδιστές και τραγουδοποιοί του γκρουπ. Έγραψε και τραγούδησε τα τραγούδια “Logical Song”, “From Now On”, “Breakfast In America”, “Ain’t Nobody But Me”, “I’m Beggin’ You” κ.α. Ο Davies συνεχίζει με τους Supertramp μέχρι και σήμερα.

1947

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και ντράμερ Don Henley (Donald Hugh Henley) γεννήθηκε στο Gilmer του Τέξας. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του συγκροτήματος Eagles. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy μαζί τους και άλλα επτά σαν σόλο καλλιτέχνης. Το 1998 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Hotel California”, “Desperado”, “One of These Nights”, “Dirty Laundry”, “The Boys of Summer” κ.α.

http://www.youtube.com/watch?v=rE-U5e78WHc

1960

Γεννιέται στη Καλιφόρνια, ο ηγέτης, συνθέτης, keyboard man και τραγουδιστής των Savatage, Jon Oliva (John Nicholas Oliva). Μαζί με τον αδελφό του Criss, ίδρυσαν το συγκρότημα το 1977, αρχικά με την ονομασία Avatar,  για να πάρει τη τελική του ονομασία το 1983. Μαζί τους κυκλοφόρησε 12 studio albums, με σημαντικότερα τα “Hall of the Mountain King” (1987), “Gutter Ballet” (1989), “Streets: A Rock Opera” (1991). Από το 1993 μετά τον θάνατο του αδελφού του, και για 8 ακόμα χρόνια, οδήγησε μόνος το Sava-crue κυκλοφορώντας ακόμα 4 δίσκους, αλλά τελικά το 2003 ανακοίνωσε πως το συγκρότημα μπαίνει στον πάγο για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Από τότε και μέχρι σήμερα είναι ο ιθύνων νους πίσω από το υπέρ-επιτυχημένο (κυρίως στις Η.Π.Α) project Transiberian Orchestra, το οποίο ήδη έτρεχε από το 1993 και αναμιγνύει μουσικά το metal με την κλασική μουσική (την άλλη μεγάλη αγάπη του Jon), αλλά και των Jon Oliva’s Pain με τους οποίους προσπαθεί να κρατήσει τη κληρονομιά των Savatage ζωντανή. Δημοφιλή κομμάτια με τη φωνή του: “Power Of The Night”, “Hall Of The Mountain King”, “Gutter Ballet”, “When The Crowds Are Gone”, “Believe”, “Jesus Saves”, κ.α

http://www.youtube.com/watch?v=KoLbjaYpsNk

1965

Τα μέλη των The Rolling Stones, Mick Jagger, Bill Wyman και Brian Jones βρίσκονται ένοχοι από το δικαστήριο και πληρώνουν από πέντε λίρες έκαστος για την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς. Είχαν συλληφθεί το Μάρτιο να ουρούν τον τοίχο ενός βενζινάδικου στο East Ham της Αγγλίας. Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου είπε στο δικαστήριο πως αφού ούρισαν το μαγαζί του, απομακρύνθηκαν κάνοντας προσβλητικές χειρονομίες.

1977

Ο Elvis Costello κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο του στούντιο άλμπουμ, με τίτλο “My Aim Is True”. Ηχογραφήθηκε στα Pathway Studios σε προάστιο του Λονδίνου το 1976 σε νυχτερινά sessions συνολικής διάρκειας εικοσιτεσσάρων ωρών. Ήταν η πρώτη από τις πέντε συνεργασίες του Costello με τον παραγωγό Nick Lowe. Οι μουσικοί που συμμετείχαν στο άλμπουμ ήταν μέλη του συγκροτήματος Clover. Το Νοέμβριο του 2007 επανενώθηκαν με τον Costello για μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια όπου τραγούδησαν για πρώτη φορά σε κοινό τραγούδια από το άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Alison” και “Less Than Zero”.

 

www.musicdiary.gr