23 Δεκεμβρίου 1964. Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Eddie Vedder (Edward Louis Severson III), μέλος του συγκροτήματος Pearl Jam, γεννήθηκε στο προάστιο Evanston του Σικάγο στο Ιλινόις. Υπήρξε επίσης μέλος των Temple of the Dog. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Alive”, “Jeremy”, “Animal”, “Dissident”, “Last Kiss”, “The Fixer” κ.α. Έχει κυκλοφορήσει ένα σόλο άλμπουμ με τίτλο “Into the Wild” το οποίο ήταν και soundtrack της ομώνυμης ταινίας. Οι πωλήσεις των άλμπουμ των Pearl Jam μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια αντίτυπα.

1946

Ο Βρετανός rock μουσικός Ariel Bender (Luther James Grosvenor), κιθαρίστας των Mott the Hoople, γεννήθηκε στο Evesham του Worcestershire της Αγγλίας. Υπήρξε κιθαρίστας στους Spooky Tooth και για ένα μικρό διάστημα στους Stealers Wheel.

1961

Το τραγούδι “The Lion Sleeps Tonight” των The Tokens βρίσκεται στη θέση No 1 του Billboard Hot 100. Το folk τραγούδι είναι το πρώτο Αφρικανικό τραγούδι που φτάνει σε αυτήν τη θέση στα Αμερικάνικα charts.

1972

Η 70λεπτη ταινία “Imagine” των John Lennon και Yoko Ono κάνει πρεμιέρα στη κρατική τηλεόραση. Οι περισσότερες σκηνές γυρίστηκαν στην οικία τους στο Tittenhurst Park στο Ascot της Αγγλίας. Όλα τα τραγούδια από το άλμπουμ “Imagine του Lennon περιλαμβάνονται στο soundtrack, καθώς και τα τραγούδια “Mrs. Lennon” και “Don’t Count The Waves” από το άλμπουμ “Fly της Ono.

1977

Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Cat Stevens ασπάζεται τον Ισλαμισμό και αλλάζει το όνομα του σε Yusuf Islam. Το 1976, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, καθώς κολυμπούσε στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια παραλίγο να πνιγεί. Καθώς προσπαθούσε να σωθεί παρακάλεσε τον Θεό να τον βοηθήσει και τότε ένα μεγάλο κύμα τον έβγαλε στην ακτή. Τότε αποφάσισε να εργαστεί για το Θεό. Μελέτησε διάφορες θρησκείες και τελικά κατέληξε στον Ισλαμισμό. Γνωστή του επιτυχία το τραγούδι “Wild World” (1971).

Πηγή:ROCKme.gr