1948 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός Ian Paice (Ian Anderson Paice) γεννήθηκε στο Νότιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Deep Purple ως ντράμερ. Είναι το μόνο μέλος του γκρουπ που έχει συμμετάσχει σε όλα τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει.

1975 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Tim Buckley (Timothy Charles Buckley III 1947-1975) απεβίωσε σε ηλικία 28 ετών στο σπίτι του στην ΣάνταTim Buckley Μόνικα της Καλιφόρνια από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Κατά την διάρκεια της καριέρας του πέρασε από πολλά στυλ μουσικής όπως folk, jazz, psychedelia, funk, soul. Από το 1966 έως το 1974 κυκλοφόρησε εννέα άλμπουμ και παρότι δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία, υπήρξε επιρροή για αρκετούς δημιουργούς. Ήταν πατέρας του σπουδαίου τραγουδοποιού, κιθαρίστα και τραγουδιστήJeff Buckley (1966-1997).

1966 Οι The Beatles φτάνουν στο Τόκιο για την πρώτη και μοναδική περιοδεία τους στην Ιαπωνία. Ο αναμενόμενος αριθμός εισιτηρίων υπερκαλύφθηκε επτά φορές. Λόγω της ‘beatlemania’, τα μέλη του συγκροτήματος καθ’ όλη την παραμονή τους στην χώρα αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα δωμάτια τους στο ξενοδοχείο Tokyo Hilton.

1969 Στα πλαίσια του Denver Pop Festival στο Mile High Stadium στο Κολοράντο των ΗΠΑ, οι The Jimi Hendrix Experience δίνουν την τελευταία τους παράσταση. Την στιγμή που το συγκρότημα παίζει το τραγούδι “Voodoo Child“, το πλήθος φεύγει εκτός ελέγχου και η αστυνομία κάνει χρήση χημικών. Το συγκρότημα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη σκηνή. Τη επόμενη ημέρα θα ανακοινωθεί η διάλυση του συγκροτήματος.

1985 Οι Mick Jagger και David Bowie ηχογραφούν το τραγούδι “Dancing in the Street“. Θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο και θα σκαρφαλώσει μέχρι την έβδομη θέση του Billboard Hot 100. Το είχαν πρωτοηχογραφήσει οι Martha and the Vandellas το 1964.

πηγή : http://www.sansimerastimousiki.gr/