1940 γεννήθηκε ο Αντώνης Καλογιάννης στην Καισαριανή.

1963 Οι The Beatles δίνουν την τελευταία παράσταση στο Cavern Club του Λίβερπουλ. Από το 1961 είχαν πραγματοποιήσει στο κλαμπ πάνω από τριακόσιες παραστάσεις. Η αμοιβή τους στην πρώτη παράσταση ήταν πέντε λίρες και έφτασε σταδιακά στις τριακόσιες.

1963 Ο τραγουδιστής του heavy metal συγκροτήματος Metallica, James Hetfield (James Alan Hetfield) γεννήθηκε στο Ντόουνεϊ της Καλιφόρνια. Από το 1981 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει μαζί τους εννέα στούντιο άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα εξήντα δύο εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν κερδίσει μεταξύ άλλων οκτώ βραβεία Grammy και δύο American Music Awards. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “One”, “Whiskey in the Jar”, “The Unforgiven”, “Nothing Else Matters”, “Sad But True” κ.α.

 1968 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Doors με το τραγούδι “Hello, I Love You”. Είναι μέρος του άλμπουμ τους “Waiting for the Sun” και το δεύτερο No 1 τραγούδι τους. Τα επόμενα χρόνια το τραγούδι διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι The Cure, Simple Minds, Neil Young κ.α.

 1987 Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος Def Leppard με τίτλο “Hysteria.”. Οι πωλήσεις του άλμπουμ μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα. Θα φτάσει στην πρώτη θέση του Billboard 200 και των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Rocket”, “Love Bites”, “Pour Some Sugar on Me” κ.α.

2006 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Arthur Lee (Arthur Taylor 1945-2006) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών στο Μέμφις του Τενεσί από λευχαιμία. Υπήρξε τραγουδιστής και τραγουδοποιός του Αμερικανικού συγκροτήματος Love από το 1965 μέχρι και το 1972 έπειτα ακολούθησε σόλο καριέρα. Δίπλα του ο Jimi Hendrix ηχογράφησε για πρώτη φορά σε στούντιο, όταν ο Lee τον φώναξε να παίξει κιθάρα στο τραγούδι του “My Diary”. Με τους Love άρχισε να δίνει παραστάσεις το 1965 και η μουσική τους είχε επιρροές από folk-rock, psychedelic-rock και garage-rock. Το 1996 καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια φυλακή για οπλοκατοχή αλλά αποφυλακίστηκε τελικά το 2001.

www.sansimerastimousiki.gr