1944

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός Michelle Phillips (Holly Michelle Gilliam) γεννήθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Mamas & the Papas με τους οποίους γνώρισε επιτυχία την δεκαετία του ’60 με τραγούδια όπως το “California Dreamin'”. Τη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τον Leonard Cohen. Το όνομα της μαζί με των υπολοίπων μελών των The Mamas & the Papas, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998. Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Dennis Hopper, ο γάμος τους κράτησε οκτώ ημέρες… Πήρε μέρος στις ταινίες: “Dillinger” (1973), “The California Kid” (1974) κ.α. Την δεκαετία του ’80 συμμετείχε σαν guest σε αρκετά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς “Star Trek: The Next Generation”.

1965

Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το “Satisfaction”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MyM-j_49nk0

1968

Στα Olympic Sound Studios του Λονδίνου, οι The Rolling Stones ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού “Sympathy for the Devil” για το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους “Beggars Banquet” το οποίο θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο.

1972

Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου οι Pink Floyd συνεχίζουν τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού “Us and Them” για το όγδοο άλμπουμ τους “Eclipse”, που τελικά θα κυκλοφορήσει με τίτλο “The Dark Side of the Moon”. Μηχανικός ήχου είναι ο Alan Parsons με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και για το “Atom Heart Mother”.

1984

Κυκλοφορεί στην Αμερική το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Bruce Springsteen με τίτλο “Born in the U.S.A.”. Θα είναι το πιο εμπορικό άλμπουμ του 1985 για τις ΗΠΑ καθώς και το πιο εμπορικό του καλλιτέχνη έως και σήμερα. Θα ανέβει μέχρι την πρώτη θέση του Billboard 200 όπου και θα παραμείνει για επτά εβδομάδες και στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart για πέντε εβδομάδες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Dancing in the Dark”, “Cover Me”, “Born in the U.S.A.”, “I’m on Fire”, “Glory Days” κ.α. Για το τραγούδι “Dancing in the Dark” το 1984 θα κερδίσει το American Music Award “Favorite Pop/Rock Single” και το 1985 το βραβείο Grammy “Best Rock Vocal Performance, Male”. Επίσης το 1985 για το άλμπουμ αυτό, θα κερδίσει τρία American Music Awards: “Favorite Pop/Rock Album”, “Favorite Pop/Rock Male Artist” και “Favorite Pop/Rock Male Artist Video”.

1996

Οι Metallica κυκλοφορούν το έκτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Load”. Θα ανέβει και θα παραμείνει στην πρώτη θέση του Billboard 200 για τέσσερις εβδομάδες. Οι πωλήσεις του στην Αμερική ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια αντίτυπα, αν και δέχτηκαν σκληρή κριτική από μερίδα του τύπου και τους οπαδούς τους για την αλλαγή τους τόσο σε μουσικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο εικόνας. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Ain’t My Bitch”, “Until It Sleeps”, “Hero of the Day”, “Bleeding Me”, “Mama Said” κ.α.

2001

3Πεθαίνει,  σε ηλικία 86 ετών, ο Ντίνος Ηλιόπουλος

 

www.musicdiary.gr

http://san1simera1tar.wordpress.com/