1908

Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μαέστρος της jazz και blues Louis Jordan (1908-1975) γεννήθηκε στο Μπρίνκλεϊ του Αρκάνσας. Είναι γνωστός και ως “The King of the Jukebox”. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ’30 συμμετέχοντας σε μεγάλες swing jazz μπάντες και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τις δεκαετίες ’40 και ’50. Μαζί με τους Duke Ellington και Count Basie, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους της εποχής του. Τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Bing Crosby, Ella Fitzgerald και Louis Armstrong. Δημοφιλή τραγούδια του: “Ration Blues”, “Is You Is or Is You Ain’t My Baby”, “Caldonia”, “Let The Good Times Roll” κ.α.

1961

Ο Βρετανός μουσικός και ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode, Andy Fletcher (Andrew John Fletcher) γεννήθηκε στο Νότιγχαμ της Αγγλίας. Είναι ένα από τα τρία μέλη του συγκροτήματος που δεν άλλαξαν από την ίδρυση του το 1980.

1970

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Beck (Bek David Campbell) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1994 όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι “Loser“. Χαρακτηρίζεται για τις ιδιόμορφες ενορχηστρώσεις και το μουσικό του στυλ.

1966

Οι The Beatles κυκλοφορούν το EP με τίτλο “Nowhere Man”. Εκτός από το ομώνυμο περιλαμβάνει επίσης τα τραγούδια “Drive My Car”, “Michelle” και “You Won’t See Me”. Ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου.

 

http://www.youtube.com/watch?v=6FxX5JHvAiM

2009

Ο πρώην τραγουδιστής των Crimson Glory, Midnight (John Patrick Jr. McDonald) έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών από ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.. Ο  Midnight ήταν η φωνή σε 2 από τα σημαντικότερα albums στην ιστορία της Heavy Metal μουσικής, τα “Crimson Glory” (1986) και  “Transcendence” (1988), καθώς και στο πειραματικό και υποτιμημένο “Strange And Beautiful” (1991). Μετά την αποχώρηση του από το γκρουπ και αφού πέρασε σχεδόν 10 χρόνια σε απόλυτη απομόνωση, κυκλοφόρησε 2 solo albums, τα αμφιλεγόμενα “Sakada” (2005)  και “All Soul’s Midnight” (2008). Οι γεμάτες πάθος και συναίσθημα ερμηνείες του και η χαρακτηριστική φωνή του, του έδωσαν μια από τις υψηλότερες θέσεις στο πάνθεον των μεγαλύτερων τραγουδιστών-ερμηνευτών του χώρου και μια πολύ ιδιαίτερη θέση στις καρδιές όλων των οπαδών αυτής της μουσικής. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του: “Dream Dancer”, “Lost Reflection”, “Dragon Lady”, “Painted Skies”, “Transcendence”, “Lonely”, “Lady Of Winter” κ.α

www.musicdiary.gr