Σειρά Συναυλιών Cosmos

Θάνος Μικρούτσικος: Όταν Ο Μπρεχτ Συνάντησε Τον Άμλετ Στη Σελήνη Υπό Βροχή

Ερμηνεύουν οι Χρήστος Θηβαίος και Ρίτα Αντωνοπούλου

Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου η σειρά υπαίθριών συναυλιών Parklife παραδίδει τη σκυτάλη στη νέα μουσική ενότητα, Cosmos, μέσα από την οποία το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε διαφορετικά μουσικά σύμπανταστην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Για την πρώτη συναυλία της νέας αυτής ενότητας το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον Θάνο Μικρούτσικο, με τη συναυλία Όταν Ο Μπρεχτ Συνάντησε Τον Άμλετ Στη Σελήνη Υπό Βροχή και ερμηνευτές τον Χρήστο Θηβαίο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου.

Σε αυτή τη συναυλία, o συνθέτης, με αφετηρία ποιητές και στιχουργούς που τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει μοναδικά ηχοτοπία, στήνει μία παράσταση που διατρέχει το μουσικό του κόσμο.

Στο πρώτο μέρος, πολιτικά και ερωτικά τραγούδια εναλλάσσονται με τραγούδια της ερημίας. Το θέατρο της αποστασιοποίησης του Μπέρτολτ Μπρεχτ εναλλάσσεται με τον ελεύθερο στίχο του Ναζίμ Χικμέτ, τις υπαρξιακές αναζητήσεις του Μανώλη Αναγνωστάκη, καθώς και τις στιχουργικές αποκαλύψεις των Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου και ο Άμλετ της Σελήνης συναντά τον Άμλετ της Βροχής.

Στο δεύτερο μέρος, ο ποιητής των ναυτικών και των λιμανιών, Νίκος Καββαδίας στήνει με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου ένα ιδιαίτερο θαλασσινό σύμπαν πέρα από γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Η συναυλία κλείνει με τρία κλασικά τραγούδια του Μικρούτσικου σε ποίηση Άλκη Αλκαίου: Ερωτικό, Πάντα γελαστοί και Ρόζα.

Η ενότητα συναυλιών Cosmos, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συντελεστές
Θάνος Μικρούτσικος: Πιάνο
Θύμιος Παπαδόπουλος: Επικεφαλής ορχήστρας
Θοδωρής Οικονόμου: Πιάνο
Γιάννης Παπαζαχαριάκης: Κιθάρα
Γιώργος Κατσίκας: Ντραμς
Δημήτρης Ντούτσουλης: Μπάσο
Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή: http://bit.ly/2ADy5g6

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου | 21.00
ΑΙΘΙΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ