To Hip Hop της Μεσογείου”
Νέα Κυκλοφορία 
Social Waste & Αντίποινα

“Το hip hop της Μεσογείου σουλατσάρει στα στενά της Μασσαλίας
ακροπατώντας πάνω σε ρυθμούς απ’ το Μαγκρέμπ.
Στην Τύνιδα προκαλεί λαϊκό ξεσηκωμό, και μπαίνει στη μύτη
του δικτάτορα στο Κάϊρο και τη Δαμασκό.
Παίζει λαούτο στην Κρήτη και στον Ελικώνα γκάϊντα,
ενώ στη Σεβίλλη «παίζουν αλέγκρο την καρδιά του»
σε μια κιθάρα σπανιόλα. Σαμπλάρει Φεϊρούζ και Μάρκο Βαμβακάρη
και ραπάρει τα κουπλέ και τα ρεφραίν του στα αραβικά, τα ελληνικά,
τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα σερβοκροάτικα, τα αλβανικά,
τα καταλανικά, τα ανταλού, τα σάρντο, τα εβραϊκά, και τα τούρκικα.
Μπεντίρ πολίτικα και καλαβρέζικα ταμπουρέλα του κρατούν το ρυθμό.
Και στα grafiti του, ‘Ο Παύλος ζει’…” 

Το πολυαναμενόμενο άλμπουμ «Το hip hop της Μεσογείου»,
μια συνεργασία των Αντίποινα και των Social Waste,
επιτέλους ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ.

Συμμετέχουν
Manu Chao
Μαρία Κώτη (Χαΐνηδες)
Γιώργος Παπαϊωάννου (Χαΐνηδες)
Νίκος Μπάρδης (Διάφανα Κρίνα)
Κωσταντής Παπακωνσταντίνου
Στέφανος Φίλος (EleKtroBalKana)
DJ Magnum, DJ Stigma, Βαρτάν Αμποβιάν,
Γιάννης Μιχαηλίδης και άλλοι φίλοι.

Download album (Mp3)

Παρουσίαση δίσκου στο Gagarin 205

Σάββατο 25 Μαρτίου
Αντίποινα & Social Waste
Παρουσίαση δίσκου «Το hip hop της Mεσογείου»

Τοποθεσία: Gagarin 205 LIve Music Space

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση : 8€, Ταμείο 9€

Σημεία προπώλησης:
1. Καμπεθόν (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός)
2. Imantas (Σαρρή 46, Ψυρρή)
3. Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
4. Στα σημεία πώλησης viva.gr

Social Waste

Οι Social Waste δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των active member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους, της Freestyle Productions.

Μετά από περιπλάνηση ετών στον κόσμο του ελληνικού hip hop, πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλά τραγούδια και εμπειρίες στη σκηνή. Το 2004 αποχωρούν από τη Freestyle Productions, τηρώντας σιγή ιχθύος μέχρι και το 2013, οπότε αποφάσισαν να ξαναβγούν στο προσκήνιο. Το Νοέμβρη του 2013 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Στη γιορτή της Ουτοπίας», το Δεκέμβρη του 2015 το άλμπουμ «Με μια πειρατική γαλέρα» και τον Φλεβάρη του 2017 μαζί με τα Αντίποινα κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Το hip hop της Μεσογείου»

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις συνδυάζουν τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του hip hop με τους παραδοσιακούς ήχους και τα όργανα της Μεσογείου.
Μετρούν πολυάριθμες εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους, κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στη Γερμανία, τη Νορβηγία και το Μεξικό.

Aντίποινα

Τα Αντίποινα αποτελούν μέλος της μουσικής ομάδας των «Αντίξοων Παραγωγών» και η διαδρομή τους ξεκινά κάπου στο 1998. Έχουν κυκλοφορήσει 3 δίσκους. Το «Πράξεις Αντεκδίκησης» (2003), το «Δυο Λόγια» (2008), και το «Αρμονία και Χάος» (2013). Το γκρουπ των Αντίποινα μετράει είδη αρκετές live εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας καθώς επίσης έχει αρκετές συμμετοχές σε hip hop δίσκους(FF.C, Αντίξοες Παραγωγές, Νικόλα-Razastarr και Σκηνοθέτη).

Ο ήχος τους συνιστά ένα κράμα στοιχείων από disco των 80’s μέχρι electro, από rap μέχρι έντεχνο και από jazz και blues μέχρι ρεμπέτικα και παραδοσιακή μουσική. Ο αρμονικός συνδυασμών μελωδικών samples και ρυθμικών beat, η διακριτική αλλά καταλυτική συμβολή των scratches, καθώς επίσης και η επένδυση των παραγωγών με φυσικά όργανα όπως μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά, κιθάρα, βιολί, γκάϊντα, λαούτο, τρομπέτα και πολλά άλλα, δείχνουν την πρόθεση των Αντίποινα να συνεχίσουν το «διάλογο» με την ελληνική παράδοση και τη λαϊκή κουλτούρα.

Η θεματολογία τους έχει στίχο κοινωνικοπολιτικό, αυτοβιογραφικό, χιουμοριστικό, αλλά και πιο αφαιρετικό, πιο προσωπικό, σχεδόν ποιητικό, όλα εμπνευσμένα από βιωμένες καταστάσεις και εμπειρίες των δημιουργών τους. Τα μέλη τους είναι Γιώργης Νίκας, Νίκος Παπουτσής και Στέλιος Τούνας