Οι λέξεις «ANIMAL» και «RIGHTS» είναι γραμμένες με κεφαλαία σε τατουάζ που έχει στα μπράτσα του, ενώ πίσω από τον λαιμό του έχει κάνει τατουάζ με τη φράση
«Vegan for Life».


Έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια ο Moby περιοδεύει ξανά στην Ευρώπη και τα έσοδα από τις συναυλίες του θα τα διαθέσει όλα για τα δικαιώματα των ζώων.
“…Είμαι vegan 37 χρόνια τώρα. Ο σκοπός της ζωής μου είναι να δουλεύω για τα δικαιώματα των ζώων. Δεν βλέπω πλέον ως επάγγελμα τη μουσική. Η μουσική έχει γίνει ένα ευχάριστο, ήρεμο καταφύγιo…”

Πριν από 25 χρόνια το άλμπουμ “Play” του Μoby, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ρίτσαρντ Μέλβιλ Χολ, πούλησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, στα 58 του χρόνια ο καλλιτέχνης της ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στην Ευρώπη για επτά εμφανίσεις και τα έσοδά τους πρόκειται να τα μοιράσει σε οκτώ ή εννιά οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων ή για το περιβάλλον.

Ο Moby δηλώνει έτοιμος να παίξει επιτυχίες κυρίως από τα άλμπουμ του “Play” και “18”.

Είναι αυτά που θέλει να ακούσει το κοινό. Όταν πηγαίνω να δω τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, είναι πολύ δυσάρεστο να μην παίξουν τα τραγούδια που γνωρίζω κι αγαπώ. Μου φαίνεται εγωιστικό”, λέει.

Χαρακτηριστικά αναφέρει τους Radiohead, που αρνούνται να παίξουν την μεγαλύτερη επιτυχία τους, “Creep”.

“Αυτό είναι υπέροχο τραγούδι. Αρέσει στον κόσμο. Αν μπορείς να κάνεις κάποιον να χαρεί, γιατί να μην το παίξεις;”, αναρωτιέται.

Η άποψή του αυτή είναι βιωματική και παραπέμπει στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ως μέλους συγκροτημάτων της πανκ στη Νέα Υόρκη.

“Θυμάμαι μια εμφάνιση σε κινεζικό εστιατόριο όπου υπήρχαν τέσσερα άτομα στο συγκρότημα και δύο στο κοινό…Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έκανα μουσική που θα αναγνώριζε ο κόσμος και θα του άρεσε”.

«Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που έκανα περιοδεία, αλλά κάποιος μου θύμισε ότι το 2024 είναι η 25η επέτειος από την κυκλοφορία του «Play», οπότε ίσως να μην είναι η χειρότερη ιδέα να κάνω μια σύντομη ευρωπαϊκή περιοδεία για τον εορτασμό» είπε ο 58χρονος καλλιτέχνης.

«Αυτό που κάνει την περιοδεία πιο συναρπαστική για μένα είναι ότι δεν θα πληρωθώ. Το 100% των κερδών μου θα πάει σε ευρωπαϊκές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων» διευκρίνισε.