Οι Έλληνες Firewind, το group των Gus G, Bob Katsionis, Apollo Papathanasio, Petros Christodoulidis και Johan Nunez κατάφερε κάτι που ελάχιστα συγκροτήματα, από τον heavy metal χώρο, έχουν καταφέρει στη μπουζουκοκρατούμενη Ελλάδα. Κατέκτησαν τη πρώτη θέση στα charts με τον καινούριο τους δίσκο “Few Against Many”, και μάλιστα είναι το πρώτο Ελληνικό heavy metal συγκρότημα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Η πρωτιά τους ανήκει για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, αφήνοντας πίσω τους εμετικούς ‘καλλιτέχνες’ όπως ο Justin Bieber, Πάνος Κιάμος και λοιπά δημιουργήματα των mainstream ραδιοσταθμών και του marketing των εταιριών.

Ο ευτυχής κιθαρίστας του σχήματος Gus G, δήλωσε:

“Είναι μία ιστορική στιγμή για τους Firewind, καθώς είναι ο πρώτος μας δίσκος που φτάνει στην πρώτη θέση και μία ιστορική στιγμή για την ελληνική metal σκηνή καθώς είμαστε το πρώτο συγκρότημα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Οι λεγεώνες των οπαδών μας μεγαλώνουν συνεχώς στη χώρα μας και μαζί αποδείξαμε ότι το heavy metal είναι δυνατό παρά την συνεχή αγνόηση του από τα mainstream media όλα αυτά τα χρόνια! Ευχαριστούμε όλους μας στηρίζουν και εκτόξευσαν το “Few Against Many” στην κορυφή!

Το 2012 είναι η δέκατη χρονιά των Firewind στη δισκογραφία. Για να το γιορτάσουμε αυτό, θα τελειώσουμε την περιοδεία μας με κάποιες πολύ ιδιαίτερες συναυλίες στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα με δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Σκοπεύουμε να έχουμε διαφορετικό setlist κάθε βραδιά και να παίξουμε αρκετά κομμάτια που δεν έχουμε παίξει ζωντανά ποτέ. Μείνετε συντονισμένοι καθώς περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν σύντομα!”

Στην ίδια λίστα ο Γιάννης Χαρούλης με τις “Μαγγανείες” βρίσκεται στην 9η θέση, μια πάνω από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, και 3 πάνω από τις “Μέρες του Φωτός” της Νατάσσας Μποφίλιου..

Πάντα τέτοια μάγκες!!