Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε, αλλάξανε τη ζωή μας και την καθημερηνότητα μας. Πολλές επιχειρήσεις ανέστειλλαν τη λειτουργεία τους και οι περισσότεροι απο εμάς, επαγγελματικά είμαστε ανενεργοί. Φυσικά απο όλη αυτή την κατάσταση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και ο κλάδος των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Απο τις αρχές του Μαρτίου έχουν σταματήσει στη χώρα μας, όλα τα είδη θεαμάτων (Συναυλίες, θέατρα, κινηματογράγοι, εκθέσεις κ.α.). Πολλές απο τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν και άλλες αναβλήθηκαν για νέες ημερομηνίες. Οι αρχικές προβλέψεις για μικρή διάρκεια της καραντίνας, έκαναν τους διοργανωτές να ορίσουν νέες ημερομηνίες για τα μέσα Μαίου και όπως είναι τα πράγματα αυτη τη στιγμή, όλα δείχνουν πως και ο επόμενος μήνας θα είναι ανενεργός. Τι γίνεται όμως με τους καλοκαιρινούς μήνες; Το να ζήσουμε ένα καυτό συναυλικό καλοκαίρι, όπως αυτά των τελευταίων ετών, μάλλον θεωρείται απίθανο. Διαβάσαμε πριν λίγες μία συνέντευξη στην Καθημερινή του Σταύρου Στριλιγκά, υπεύθηνο για τη διοργάνωση του Ejekt festival, ο οποίος ανέφερε :

«Ολο το 2020, ως χρονιά, έχει τελειώσει. Λογικά, δεν θα έχει δοθεί άδεια για συναυλίες το καλοκαίρι, επομένως το Ejekt Festival θα είναι πρακτικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου. Μην ξεχνάμε και ότι μιλάμε για συναυλίες “εισερχόμενες”, από χώρες όπου η εξέλιξη της πανδημίας έχει άλλους ρυθμούς».

Πέρα απο το Ejekt festival, πιθανό το ιδιο να ισχύσει για όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας. Υπενθυμίζουμε πως το Release Festival έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο Line-up με σπουδαία όνοματα και φέτος, όπως και το Rockwave που γιορτάζει τα 25 του χρόνια αλλά και το Athens Rock.

Έτσι κι αλλιώς ήδη πολλά συγκροτήματα όπως είναι αναμενόμενο έχουν ήδη ακυρώσει τις φετινές τους περιοδίες. Επίσης το να διοργάνωσει πλέον κάποιος, ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ, το ρίσκο θα είναι τεράστιο, με τα τωρινά δεδομένα και για λόγους υγείας αλλά και οικονομικούς και από όσα διαβάζουμε, είναι πλέον και στα πλάνα της κυβέρνησης να μην δοθούν άδειες για συναυλίες.

Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα, διαδυκτιακά το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τόνισε εκτός των άλλων :

“Θέλω να τονίσω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ αντιλαμβανόμαστε πως το Φεστιβάλ φέτος δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί ακριβώς όπως το σχεδιάζαμε τόσον καιρό. Έχουμε, όμως, την ανάγκη να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας: Είμαστε εδώ και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να επανασχεδιάσουμε το Φεστιβάλ, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε με ασφάλεια για όλους, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Εξετάζουμε διαφορετικές εκδοχές για τις ημερομηνίες πραγματοποίησης της φετινής διοργάνωσης, με την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και με την προσωπική φροντίδα της υπουργού Πολιτισμού, κυρίας Μενδώνη, και του γενικού γραμματέα, κυρίου Γιατρομανωλάκη. Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια του κοινού, των δημιουργών και όλης της ομάδας του Φεστιβάλ.”

Φυσικά αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία όλων μας και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα όλα αυτό και να συναντηθούμε ξανά στα όμορφα και να ξαναζήσουμε έντονες στιγμές με δυνατά συναισθήματα.

Διαβάστε ακάμα…

Πρόταση στο θέμα εξαργύρωσης εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις θεάματος

Μέρες καλύτερες θα `ρθούν, τίποτα πια δε σβήνει τη δίψα, τη λαχτάρα μου, την εμορφιά μου εκείνη