sinema3Οι SINEMA είναι μια ελληνόφωνη εναλλακτική ροκ μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2010 και στη δισκογραφία εμφανίστηκαν το 2013 με το άλμπουμ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ. Λίγες μέρες πρίν απο την εμφάνισή τους στο club του Σταυρού Του Νότου την Τρίτη 20 Οκτωβρίου μίλησαν στις Μουσικές εbeerίες για την πορεία τους μέχρι τώρα, για τις ιδέες τους και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

1. Επερχόμενη εμφάνιση στο ΣτΝ την Τρίτη και στο δελτο τύπου αναφέρετε ένα τέλος και μία αρχή? Το τέλος αφορά την πρώτη δισκογραφική σας δουλεια ¨Το πρωτο σκαλί” και η αρχη ίσως κάποια δευτερη δισκογραφική δουλειά?
Ναι ακριβώς! Με το πέρας του Live, την Τρίτη στις 20 Οκτωβρίου, στο Σταυρό του Νότου club, ξεκινάει για εμάς ένα νέο κεφάλαιο. Η Δεύτερή μας δισκογραφική δουλειά θα αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει σάρκα και οστά. Αυτά τα δύο χρόνια προώθησης, του πρώτου μας δίσκου “ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ”, ήταν αρκετά για να συγκεντρώσουμε όλη την ενέργεια που χρειαζόμασταν, για να περάσουμε στη δεύτερή μας δισκογραφική δουλειά. Ανυπομονούμε!

2. Ακούγοντας το πρώτο σας δίσκο μου θύμισε τουλάχιστον η μουσική σας αλλά σε πολλές περιπτώσεις και οι στίχοι στιγμές από τις ένδοξες εποχές του ελληνόφωνου ροκ. Ποιες είναι οι επιρροές και αν θεωρείται ότι το ελληνόφωνο ροκ μπορεί να ξαναζήσει μέρες αναγέννησης?
Χαιρόμαστε γι αυτό. Ελπίζουμε να έχει την ίδια άποψη κάθε ακρατής που θα περιηγηθεί στα κομμάτια μας. Κάθε μέλος της μπάντας μας, έχει διαφορετικά ακούσματα-επιρροές! Ωστόσο, το κράμα των SINEMA πηγάζει από μέσα μας. Γνωρίζοντας πως μόνο η αλήθεια επιπλέει, αφιερώνουμε πολλές ώρες δουλειάς και σκαψίματος εντός μας, έτσι ώστε να βγει κάτι αληθινό – δικό μας. Όσο για το αν το ελληνόφωνο ρόκ θα αναγεννηθεί ξανά, πιστεύουμε πως είναι καθαρά απόφαση εταιρειών και όχι συγκυριών. Σίγουρα όμως και στις μέρες μας ακούς πολύ καλές δουλειές.

12063611_1253360464680310_2555895819222975412_n

3. Τι θα ακούσει κάποιος που θα έρθει στο Σταυρό Του Νότου να σας δει?
Σε ένα δίωρο πρόγραμμα, καταφέραμε να βάλουμε πέρα από τα τραγούδια του πρώτου μας δίσκου, διασκευές, που αυτά τα δύο χρόνια αγαπήθηκαν περισσότερο από το κοινό μας, αλλά και από εμάς. Θα ακούσετε MUSE, RHCP, DEPECHE MODE, EDITORS, KASABIAN,ARCTIC MONKEYS!

sinema4

4. Θα μας πείτε δυο λόγια για τους SINEMA? Το όνομα απο που?
Από το 2010 που δημιουργήθηκε η μπάντα μας, είχαμε ένα χαρακτηριστικό. Κάθε live μας, το αντιμετωπίζαμε σαν παράσταση, σαν έργο. Με μέση, αρχή και τέλος. Προετοιμαζόμαστε κάθε φορά με ωριμότητα και αφοσίωση, για αυτούς που θα έρθουν στο live μας. Ο κόσμος έρχεται να δει μια ταινία να εξελίσσεται μπροστά του. Μία ταινία γεμάτη αμαρτωλά στοιχεία. Γι αυτό και το λογοπαίγνιο SIN=αμαρτία!

5. Τα μέλη της μπάντας? Ποιος γράφει στίχους , μουσική , κλπ?
Οι SINEMA είμαστε οι Νίκος Χορταριάς, Γιάννης Ξένος, Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος. Στίχους γράφει ο Νίκος, μουσική ο Γιάννης με το Νίκο και την παραγωγή όλοι μαζί!

sinema

6. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα νέο συγκρότημα να ξεπεράσει το πρώτο σκαλί με επιτυχία, να ανέβει στο δεύτερο και γενικά να έχει ανοδική πορεία στην Ελλάδα της κρίσης?
Θα ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό να διαβάσει κανείς, το ποίημα του Κ. Καβάφη, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ, για να καταλάβει πόσο σημαντικό τελικά είναι, να ανέβει κάποιος το πρώτο σκαλί. Το να ξεπεράσεις το πρώτο σκαλί και να συνεχίσεις, είναι κάτι που αν το πιστεύεις πολύ, θεωρούμε πως θα το καταφέρεις. Η κρίση δεν θα εμποδίσει καμία ιδέα μας να μείνει στο συρτάρι. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα όνειρά μας και ο χρόνος θα δείξει!

7. Μια ευχή για το τέλος?
Ευχόμαστε, να συνεχίσουμε να είμαστε πάνω απ όλα φίλοι! Να περνάμε τα όποια εμπόδια μπαίνουν μπροστά μας, έτσι ώστε να μην σταματήσει να υπάρχει η ιδέα SINEMA!

Για προσκλήσεις για το live, πατήστε εδώ.

Κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος