Αναλυτικά τα νέα μέτρα!!!

  • Απαγόρευση συνεχόμενων αναπνοών, με όριο τις 4
  • Απαγόρευση βραδινής βόλτας σκύλου. Επιτρέπονται να βγαίνουν μόνα τους τα σκυλάκια και να γυρνάνε εντός εφταλέπτου.
  • Απαγόρευσης παραγγελίας σουβλακίων για να μην γεμίζουμε την ατμόσφαιρa με CO2. Επιτρέπονται μόνο οι πίτσες και τα φαλάφελ!

Εντάξει πλάκα κάνουμε, ας δούμε τα κανονικά. Ωστόσο πιστέψε όποια θέλετε. Δεν διαφέρουν και πολύ!

  • Απο 13/11, σε όλη την επικράτεια, 21.00- 05.00 απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις εκτός από αυτές που αφορούν λόγους εργασίας- υγείας και συνοδεία κατοικίδου και μόνο σε κοντινή απόσταση από την οικία. Απαραίτητη η αποστολή sms με τους ανάλογους κωδικούς και βεβαίωση εργοδοτών.
  • Η ατομική άθληση δεν αφορά σε προπόνηση αθλητικών σωματείων αλλά επιτρέπεται μόνο μέχρι 3 άτομα και κοντα στην οικία των πολιτών.
  • Κυνήγι και ψάρεμα δεν επιτρέπονται, μετά από απόρριψη του σχετικού αιτήματος από την αρμόδια επιτροπή.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα που εξυπηρετούν τους μέσω take away από τις 20:30, λόγω των νέων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας εν μέσω lockdown λόγω του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, κάτι που ωστόσο δεν ειπώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των μέτρων.

Aπό την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, τα καταστήματα που λειτουργούν με υπηρεσίες take away θα κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα. Αξίζει να τονιστεί ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από τον περιορισμό των μετακινήσεων ανέφερε ακόμη ότι η ατομική άθληση επιτρέπεται μόνο μέχρι τρία άτομα και κοντά στην οικία των πολιτών ενώ δεν επιτρέπονται κυνήγι και ψάρεμα, μετά από απόρριψη του σχετικού αιτήματος από την αρμόδια επιτροπή.

Αντιθέτως, δεν τίθεται θέμα με το delivery, το οποίο απ ό,τι φαινεται θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητά του.