Η είδηση ήρθε με τον πλέον επίσημο τρόπο αφού ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει, «Σε όλους τους οπαδούς και τους φίλους μας: Σαν R.E.M.σαν αδερφικοί φίλοι αλλά και σαν συνωμότες αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να διαλύσουμε την μπάντα. Φεύγουμε με μεγάλη αίσθηση ευγνωμοσύνης αλλά και έκπληξης για ότι έχουμε καταφέρει. Σε όσους άγγιξε η μουσική μας, λέμε ευχαριστώ που μας ακούσατε».

Ήταν μία είδηση που φαινομενικά έσκασε σαν βόμβα αλλά ουσιαστικά είχε φανεί μία κούραση τοu Michael Stipe και των άλλων δύο αφού μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου δίσκου τους, τo Collapse Into Now το περασμένο Mάρτιο αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε περιοδεία για την υποστήριξη του.

Παράλληλα, ίσως και να απογοητεύτηκαν από τις χαμηλές πωλήσεις του δίσκου, ίσως και τις χαμηλότερες στην καριέρα τους.

O Michael Stipe σχολίασε «Ένας σοφός άνθρωπος είχε πει κάποτε: Για να πας σε ένα πάρτυ, πρέπει να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις. Εμείς φτιάξαμε κάτι καταπληκτικό και τώρα αποσυρόμαστε. Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν και εμείς θέλαμε να το κάνουμε με το δικό μας τρόπο».

Οι R.E.M., ήταν ένα Αμερικάνικο συγκρότημα, πρωτοπόρο στην αποκαλούμενη εναλλακτική ροκ μουσική (alternative rock), και ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα των δεκαετιών του ’80 και του ’90. To όνομά τους το πήραν μετά από προτάσεις που έκαναν οι οπαδοί τους στην πρώτη τους συναυλία και κατά τη βασικότερη εκδοχή είναι τα αρχικά από τις λέξεις Rapid Eye Movement, η οποία είναι η φάση του ύπνου στη διάρκεια της οποίας βλέπουμε τα όνειρα. Ιδρύθηκαν στην Αθήνα της Georgia τo 1980 από τους Bill Berry (drums), Peter Back (κιθάρα) καi Michael Stipe (φωνητικά).

Έχουν ξεπεράσει τα 30.000.000 δίσκους ενώ έφτασαν στο peak της καριέρας τους στη δεκαετία του ’90, με δίσκους όπως Automatic For The People και τo New Adventures In Hi-Fi.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

1983. Murmur

1984. Reckoning

1985. Fables of Reconstruction

1986. Lifes Rich Pageant

1987. Document

1988. Green

1991. Out of Time

1992. Automatic For The People

1994. Monster

1996. New Adventures In Hi-Fi

1998. Up

2001. Reveal

2004. Around The Sun

2008. Accelerate

2011. Collapse Into Now