Πώς το λέει ο λαός; Όλα κάποτε τελειώνουν; Θα συμφωνήσω όλα κάποτε τελειώνουν και κυρίως τα όμορφα. Ήταν ένα καλοκαίρι (και συνεχίζει να είναι για λίγο ακόμα) γεμάτο συναυλίες. Γεμάτο σπουδαίες συνεργασίες. Ήταν ένα καλοκαίρι που κακά τα ψέματα το πιο “hot” σχήμα ήταν αυτό του Θανάση με τον Σωκράτη. Μια συνεργασία που την περιμέναμε χρόνια. Μια συνεργασία που με αφορμή τον δίσκο “Με Στόμα που γελά” ήρθε να μας υπενθυμίσει τους λόγους που τους λατρέψαμε.

Έβλεπα πριν λίγες μέρες το promo video από την περιοδεία τους και από την Τετάρτη το βράδυ βλέπω ασταμάτητα βίντεο από τις 30 και πλέον συναυλίες που δώσανε όλο το καλοκαίρι. Τα βλέπω με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο μου, λες και πήγα πρώτη φορά σε συναυλία και ενθουσιάστηκα απο τα φώτα, τους ήχους, τον κόσμο και τον παλμό. Μου άρεσε πολύ όλη αυτή η παρέα πάνω στη σκηνή. Τους παρατήρησα και στην Τεχνόπολη και τις δύο από τις τρείς βραδιές που βρέθηκα εκεί. Οικογενειακό κλίμα, σεβασμός, χαμόγελα. Όμορφες ιστορίες. Χαρούμενοι άνθρωποι.

Πήγε και ο Θανάσης την Τετάρτη να πει στο κοινό αν μπορούν να μην ανάβουν τόσα πολλά καπνογώνα γιατι είναι επικίνδυνο και απευθυνόμενος στον κόσμο είπε χαρακτηριστικά “…με αυτά τα σπαρματσετα που ανάβετε…” και γέλασαν και τα φουγάρα στην Τεχνόπολη. Θανάση άστο, έχεις τόση καλοσύνη μέσα σου που ούτε παρατήρηση δεν μπορείς να κάνεις.

Ο Σωκράτης αξία σταθερή. Ξέρεις από την αρχή. Απο τη στιγμή που βγάζεις τους ρόλους στο έργο. Τον Σωκράτη τον βάζεις πρωταγωνιστή. Ξέρεις πως θα τραβήξει ως το τέλος. Εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο ζόρι θα σε πάρει από το χέρι και θα σε πάει σε ήρεμες θάλασσες. Είναι αυτή η σιγουριά στη ερμηνεία του, στη φωνή του και στην παρουσία του. Μέχρι και στην ηλιοπετρα που “αναγκάστηκε” να αφήσει την κιθάρα από τα χέρια μετά από χρόνια, μέχρι και εκεί το έφτιαξε έτσι που έμελλε να γίνει από τις πιο ωραίες στιγμές της συναυλίας.

Θα ήθελα να κάνω μία ειδική αναφορά στον συμπεθέστατο Αλέξανδρο Κτιστάκη για τα τεράστια άλματα προόδου που έχει κάνει και σε φωνή αλλά και σε παρούσια και νομίζω οτι θα θέλαμε να τον βλέπουμε περισσότερο πάνω στη σκηνή να τραγουδάει.

Οι φήμες που θέλουν τον Θανάση να ξεκουράζεται τον χειμώνα ίσως και το ερχόμενο καλοκαίρι, ελπίζουμε όλοι να είναι απλά φήμες. Ο Θανάσης λείπει σε όλους μας. Είναι σαν να πηγαίνεις να πιεις μπύρες κάπου γιατί παίζει ένας φίλος μουσική. Βλέπεις είναι και αυτό “Το όνειρο” που κάθε φορά σε ανατριχιάζει ακόμα πιο πολύ. Όπως αυτή η ερμηνεία του την Τρίτη το βράδυ που δεν θα τη ξεχάσω ποτέ.

Έπιασα τον εαυτό την Τετάρτη το βράδυ, καρφωμένο με το βλέμμα στη σκηνή, να βλέπω τον Θανάση να βγαίνει να λέει δύο τραγουδια, να πηγαίνει πίσω, να έρχεται ο Σωκράτης να λέει τρία τραγούδια και μετά και οι δύο μαζί και να σκέφτομαι, τι όμορφα πράγματα ζούμε. Θανάσης και Σωκράτης μαζί. Σε κοινές συναυλίες. Θέλω κι άλλο ρε συ!

Εντάξει υπήρχαν και μελανά σημεία. Όλοι το ξέρουμε. Αλλά δεν πειράζει. Μου είχε πει κάποτε κάποιος που θαυμάζω πολύ, αν είναι να πεις κάτι κακό για κάποιον καλύτερα να μην πεις τίποτα. Αυτό θα κάνω. Κράτησα μόνο τα καλά, τα όμορφα. Αυτά που γέμισαν τα βράδια μου με παρέες, μουσικές, καπνογώνα και μπύρες.

Θα τα ξαναπούμε. Ελπίζω σύντομα. Ήταν ένα διήμερο πολύ όμορφό. Όχι δεν ήταν οι καλύτερες συναυλίες της ζώης μου για να αξίζουν τόσα κολακευτικά σχόλια αλλά ήταν  δύο συναυλίες με έντονα συναισθήματα, νεανική φλόγα και μέγα πάθος. Φτάνουν για να αργήσει το μαυλό σου να τις ξεχάσει.

Να ανταμώσουμε γρήγορα!

κείμενο : Θάνος Τεγόπουλος / Φωτογραφίες – Βίντεο : www.mousikesebeeries.gr

Ο Μάκης Σεβίλογλου στη σκηνή της Τεχνόπολης στη συναυλία της Τετάρτης