ροκThe RockFest
1ο Φεστιβάλ Μπίρας Βύρωνα
26 – 29 / 5 / 2016

Φεστιβάλ Μπίρας οργανώνει 26 με 29 Μαίου 2016 ο Δήμος Βύρωνα στο Θέατρο Βράχων. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Βύρωνα που έχει αναλάβει και το συντονισμό της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Βύρωνα, ο οποίος είναι ήδη γνωστός σε όλο το Λεκανοπέδιο για το «Χωριό Παραγωγών» που οργανώνει κάθε μήνα με ελληνικά αγροτικά προϊόντα, θέλει με την πρωτοβουλία αυτή να βοηθήσει και να αναδείξει τις ελληνικές μικροζυθοποιίες και τα προϊόντα τους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μπίρας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ελληνικές μικροζυθοποιίες, που θα αποτελέσουν και τη ναυαρχίδα του Φεστιβάλ, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες μπίρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να γνωρίσουν όλα τα είδη μπίρας και τις περιοχές ή χώρες όπου παράγονται.ροκ3

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική μικροζυθοποιία έχει εξελιχθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 20 παραγωγοί σε διάφορα μέρη της χώρας, όπως στην Κρήτη, στην Τήνο, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Εύβοια και αλλού.

Το Θέατρο Βράχων και οι όμοροι χώροι του θεωρείται ιδανική τοποθεσία για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου φεστιβάλ που θα συνδυάσει ζωντανή μουσική από δέκα ελληνικά συγκροτήματα ροκ και δύο Dj’s. Αναμφίβολα είναι το είδος της μουσικής που με το πέρασμα του χρόνου έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη με την μπίρα!

Θα υπάρχουν ομαδικά περίπτερα με τις μπίρες μικροζυθοποιείων και μερικά ακόμα, μεμονωμένα, για μεγαλύτερες εταιρείες, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν με σπεσιαλιτέ που ταιριάζουν με την μπίρα. Στο Φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 15 ελληνικές μικροζυθοποιίες και 10 εισαγωγείς μπίρας, με την έμφαση να δίνεται στη βαρελίσια μπίρα.

ροκ4

Οι συναλλαγές μέσα στο Φεστιβάλ θα γίνονται με «Rock Coins», δηλαδή με κουπόνια αξίας 1€ που οι επισκέπτες θα προμηθεύονται από τα εκδοτήρια εισιτηρίων και θα ανταλλάσουν στη συνέχεια στα διάφορα περίπτερα έναντι μπίρας ή φαγητού. Η τιμή του εισιτηρίου έχει καθοριστεί στα 5€/ημέρα ή 12€ για τις τέσσερις ημέρες. Προπωλήσεις εισιτηρίων θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου.

Το RockFest ξεκινά με στόχο τους 6.000 επισκέπτες και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ετήσιο δρώμενο μπίρας, γεύσης και μουσικής για τους δημότες του Βύρωνα, τους επισκέπτες από τους υπόλοιπους δήμους της Αθήνας αλλά και, μελλοντικά, για τους τουρίστες, λάτρεις της μπίρας, που επισκέπτονται την Αθήνα.