Ο Θοδωρής Κοτόνιας και τα ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ έρχονται για μια έκτακτη εμφάνιση στο Ρυθμό Stage την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Με παλιότερα, νεότερα αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια, ο Θοδωρής Κοτονιάς με τα Μακρινά Ξαδέλφια του θα μας χαρίσουν μια μοναδική βραδιά με τραγούδια που φλερτάρουν με την Ανατολή και τη Δύση, αγαπημένες μελωδίες αλλά και μουσικες εκλήξεις από καλεσμένους τους ειδικά γι αυτή την βραδιά!

Ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ δεν είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε με αφορμή την παρέα κάποιων φίλων με κοινές μουσικές ανησυχίες. Ούτε είναι το αποτέλεσμα μιας ομάδας νεαρών που πέρασε πολλές ώρες σε κάποιο γκαράζ ή σε κάποια αποθήκη ακούγοντας μουσικές, πίνοντας μπύρες και τζαμάροντας πάνω στη μουσική που τους ενώνει.

Τα «Μακρινά Ξαδέρφια» είναι η τυχαία συνάντηση μουσικών με εντελώς διαφορετικές μουσικές «καταγωγές» και προτιμήσεις. Η διαφορετικότητα αυτή αποτέλεσε πρόκληση για τη πρόσμιξη των στοιχείων της μουσικής του καθενός. Σ’ ένα αποτέλεσμα όπου οι μουσικές φόρμες του παραδοσιακού ήχου μπορούν να «συγγενεύουν» με τα κλασσικά κιθαριστικά αρπίσματα, την ένταση της ροκ μουσικής του ’70, την ατμόσφαιρα των reggae ακουσμάτων και το λυρισμό της έντεχνης μπαλάντας.

Η σύνθεση του σχήματος είχε αρκετές εναλλαγές με κεντρικό άξονα τον Θοδωρή Κοτονιά στη σύνθεση, στίχο, ερμηνεία, νέι, κρουστά και τον Σπύρο Καβαλιεράτο στις κιθάρες, στη σύνθεση και ερμηνεία κάποιων τραγουδιών.

Το 2003 το συγκρότημα κυκλοφορεί την πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Αποδοχή κληρονομιάς». Στο δίσκο αυτό, συμμετέχουν φιλικά καταξιωμένοι μουσικοί όπως ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Στέργιος Γαργάλας, ενώ το τραγούδι «Αχ να ‘μουνα» ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Στα τέλη του 2004 ολοκληρώνεται και κυκλοφορεί και η επόμενη δουλειά του συγκροτήματος με τίτλο «Περιμένοντας το Θείο» με συμμετοχές αγαπημένων φίλων καλλιτεχνών όπως του Μιχάλη Νικολούδη και του Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα Μακρινά Ξαδέλφια στον Ρυθμό Stage, μια βόλτα από τη σκοτεινή στην… φωτεινή πλευρά της ζωής!

Ζήστε την!

Μαζί του:

Θάνος Κολοκυθάς – ηλεκτρικό μπάσο

Θανάσης Αρχανιώτης – τύμπανα

Νίκος Παπαδόπουλος – ηλεκτρικό & ακουστική κιθάρα

Νίκος Βερίκοκος – βιολί

Συμμετέχουν:

Διονύσης Θεοδόσης – κλαρίνο

Κώστας Πάλμος – Τρομπέτα