ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΑΚΑΙΑΣ
11,12,13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

κείμενο Θάνος Τεγόπουλος
Φωτογραφίες Proxima Estacion Esperanza
video mousikesebeeries channel

Ήταν μία γιορτή μεγάλη. Βασικά ήταν τρείς γιορτές μεγάλες. Ήταν τρείς συναυλίες που θα μείνουν στην Ιστορία. Ο Θανάσης επέστρεψε σε live στην Αθήνα μετά απο τέσσερα χρόνια και ήταν όλοι εκεί για να τον υποδεχθούν.

Τρείς συναυλίες με απανωτά sold out και έρχεται και ακόμα μία (επίσης sold out) με μέγα πάθος και μέγα πλήθος. Τρείς συναυλίες που έκανε τον κόσμο να ξεχάσει τα πάντα. Σαν να μην υπήρχε χθες και ίσως σαν να μην υπήρχε και αύριο.

Είναι από τα live που δεν έχει καμία σημασία να γράψεις τα τραγούδια που έπαιξαν αυτοί η υπέροχη μπάντα που μάζεψε ο θανάσης, παρά αυτό που θες συνέχεια να λες είναι για το πάθος του κόσμου και την μεγάλη ευχαρίστηση και αγκαλιά που μας άνοιξαν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Μελίνα Κανά!

Κάποια στιγμή γύρισε ένα φίλος και μου λέει : ρε συ, τι πανδαισία ήχων είναι αυτοί; τι μπαντάρα είναι αυτή σήμερα; και πράγματι, έπιασα πολλές φορές να ξεχνιέμαι μόνο στη μουσική και να φεύγει το μυαλό μου!

 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι ένας ποιητής, είναι ένας απόλυτα καλλιεργημένος άνθρωπος και ένας σπουδαίος μουσικός. Η Μελίνα Κανά είναι η φωνή που αγαπήσαμε μέσα από τους δίσκους και τις συνεργασίες με τον Σωκράτη και τον Θανάση και για πολλούς η Μελίνα έχει ακριβώς τον ίδιο χώρο στη καρδιά μας, όσο και οι δύο προηγούμενοι. Χάρηκα πολύ που είδα και πάλι τον Αλέξανδρο Κτιστάκη σε live του Θανάση κι αν το πρώτο μέρος ήταν το support που λέμε, η στιγμή που βγήκε και είπε την ουρά του αλόγου ήταν ξέχειλη από πάθος και την ομορφιά της μοναδικότητας της στιγμής.

Δημήτρης Μυστακίδης, Κωνσταντής Πιστιόλης, Γιάννης Λίταινας, Γιάννης Αγγελάκης, Νίκος Δημηνάκης, Απόστολος Γιάγκος, Λεωνίδας Κυρίδης, Φοίβος Άνθης αποτελούν τη μαγική dream team για όλα αυτά που ακούσαμε τρείς μέρες.

Έχουμε ένα ακόμα μαγικό ταξίδι στο Κατράκειο, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου. Η συναυλία είναι φυσικά Sold out, αλλά ο Θανάσης εκτός από την βόλτα που θα βγει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (δείτε εδώ), θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο στο θέατρο Βράχων (δείτε εδώ)